Af - 20/10-16 09:06; Opdateret: 20/10-16 09:21

Se kortet: Her hærger kriminelle grupper i KøbenhavnSe kortet: Her hærger kriminelle grupper i København

Kriminelle grupperinger plager i stigende grad flere bydele i København, viser ny rapport fra SSP sekretariatet.

storybild

Kriminelle grupperinger er særligt slemt i Nordvestkvarteret. (Billede: Jeppe Bjørn Vejlø)

Kriminelle grupperinger manifesterer sig i stigende grad i flere bydele

Sådan konstaterer SSP sekretariatetet ud fra en ny rapport om det generelle kriminalitetsbillede for unge under 18, hvor de har afrapporteret flere bydele i København.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Rapporten melder om uroskabende og konfliktsøgende unge grupperinger i flere af bydelene. Disse grupperinger udfører blandt andet hærværk, stenkast og chikane.

SSP sekretariatet har undersøgt Indre og Ydre Nørrebro, Bispebjerg, Sydhavnen, Brønshøj/Husum og Tingbjerg, hvor der alle steder er tale om unge grupperinger under 18 år.

- Vi har konstateret, at vi har udfordringer i forskellige bydele i København og særligt i Nordvest, siger Tommy Laursen, der er sekretariatschef hos SSP København.

Hos SSP sekretariatet er de særligt opmærksomme på at skærme de helt unge grupper fra ældre grupper over 18 år, der har udvist ‘underlig adfærd’.

Unge mennesker kan hurtigt blive draget af gang i gaden og hurtige penge. Ofte er de to ting forbundet med kriminalitet, siger Tommy Laursen.

Ifølge Tommy Laursen har SSP lavet en række tiltag, som opsøgende gadeplansmedarbejdere, der forsøger at aktivere de unge i forskellige foreninger, så de kan holde sig fra kriminalitet.

Ny rapport afslører: 7-årige færdes i kriminelle miljøer
Ny rapport afslører: 7-årige færdes i kriminelle miljøer

Psykolog og ekspert i ungdomskriminalitet mener også, at aktivering af de unge er nødvendigt for at undgå de kriminelle grupperinger.

- Hvis vi skal bryde ungdomskriminaliteten, skal vi have bedre fritidsmuligheder og voksne, der drager omsorg. Det er nødvendigt, men langt og sejt træk, siger psykolog Roland Durup fra foreningen 'Livsværk', der blandt andet arbejder med kriminalitetsforebyggelse blandt unge.Ved du noget om kriminelle grupper med unge under 18, så skriv til journalist Amalie Abildgaard på ama@mx.dk.

Otte ud af ti udflyttede job er besat af nye medarbejdere
Otte ud af ti udflyttede job er besat af nye medarbejdere

‘Gammel mand’ og ‘abe’ på klovnejagt: - Lad nu være
‘Gammel mand’ og ‘abe’ på klovnejagt: - Lad nu være

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx