Af - 19/10-14 20:50; Opdateret: 20/10-14 11:26

Børn udfordrer dansk arkitektur: Der kan da sagtens være et Eiffeltårn i Køge…?Børn udfordrer dansk arkitektur: Der kan da sagtens være et Eiffeltårn i Køge…?

I efterårsferien havde knap 1000 LEGO-byggere travlt med at bygge en drømmeby.

storybild

Carlos på 6 år er en af LEGO-arkitekterne. Sammen med knap 1000 andre har han været med til at bygge en drømmeby i LEGO. (Billede: Ditte Rømer Olsen)

120.000 legoklodser, 12 borde og 103 byggegrunde. Det var udgangspunktet, da ’Ryst din by’ løb af stablen i efterårsferien. Her fik børn og lego-entusiaster mulighed for at give sig i kast med at være LEGO-arkitekter.

- Børn er meget kreative, og der er ingen grænser for, hvad bygningerne kan. Der er blevet bygget alt fra en kirke, hvor alt er digitalt, til karruseller på tagene, siger Malene Abildgaard, projektleder ved Dansk Arkitektur Center.

Tag quizzen: Kan du gætte disse filmklassikere?
Tag quizzen: Kan du gætte disse filmklassikere?

Koncentrationen i lokalet er tydelig. 9-årige Liva sørger for, at klodserne i kolonihavehuset sidder helt tæt, og 6-årige Carlos kniber øjnene sammen, mens han placerer endnu en klods på det, der skal blive til en rumraket.

- Det er lidt svært, men det er rigtig sjovt. Jeg bygger meget med LEGO derhjemme, men der har vi slet ikke de her ting. Det er nogle rigtig seje klodser, siger 6-årige Carlos Halborg.

Klodserne er fra LEGO Architecture-serien og gør det muligt at lave runde former.

Her er den uhyggelige video, der får Lego til at droppe udskældt olie
Her er den uhyggelige video, der får Lego til at droppe udskældt olie

Her har hvert barn sin egen byggeplads på det fælles bykort. Der er bare ét problem: Fra start er grunden dødkedelig. Og så er der ellers frit spil til at prioritere hunde, cyklister eller børn.

- Mange af børnene vil rigtig gerne bygge til superhelte, og ellers er det ofte noget, de kan forholde sig til: Som den syge mormor, der ikke kan komme i parken, eller den hjemløse, de mødte på gaden. Der har da også boet en haj i søen, fordi en dreng var helt vild med at bygge en. Og selvfølgelig fik den lov til at være med, fortæller Malene Abildgaard.

Arrangementet blev afholdt i forbindelse med den aktuelle udstilling ’Reprogramming the City’, der viser, hvordan byen ved hjælp af kreative idéer kan blive til et bedre sted at bo.

Liva Andersson, 9 år
- Jeg bygger et kolonihavehus. Det ligger i Aarhus i Jylland og er meget lille. Og så vil det være rigtig hyggeligt at være i det, for der er mange træer rundt om. Hvis jeg kunne bygge, lige hvad jeg ville i den virkelig verden, ville jeg bygge en kopi af Eiffeltårnet i Køge, hvor jeg bor. Jeg var oppe i det i sommers, og det var rigtig spændende og også lidt skræmmende, fordi der var så langt ned.

Jeppe Uldall, 9 år
- Jeg bygger fire pyramider. De er anderledes og spændende, fordi vi ikke har sådan nogle her. Og så giver de mange muligheder, for man kan bygge en masse ting ovenpå dem og rundt om dem. Det er sjovt, at man selv kan vælge, hvad man bygger, og alligevel passer det sammen med alle de andres.

Carlos Halborg, 6 år
- Jeg elsker alt, der har med rummet og planeter at gøre, så derfor bygger jeg en rumraket. Den kommer til at kunne flyve rigtig højt. Det er sejt, for det er noget helt anderledes LEGO, og man kan lave mange sjove ting med det. Det kunne være sjovt at bygge en hel LEGO Star Wars-by i København!


LÆS OGSÅ: Lego tager førstepladsen blandt legetøjsproducenter

LÆS OGSÅ: Efter rørende brev: Lego hører lille piges bøn om flere Lego-piger

LÆS OGSÅ: Autistisk dreng beder LEGO om hjælp i video: Min største drøm er...

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hjemmeplejen glemte at give dement...
bt.dk
Publikumstribune styrtede sammen...
bt.dk
Topadvokat advarer efter særlig dom:...
bt.dk
Her er de nye fleksrenter: Se om dit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx