Af - 10/02-14 07:31; Opdateret: 10/02-14 09:06

Efterladte biler sendes videre til ministerenEfterladte biler sendes videre til ministeren

Pendlerbiler efterlades i en ring rundt om byen. Nu må Staten tage ansvar og bygge parkering, mener borgmester.

storybild

Metroxpress skrev i sisdte uge om, hvordan lokale beboere i Valby, Vanløse og Frederiksberg er trætte af bilister, der parkerer gratis på private veje i ugevis, når de for eksempel skal på ferie (Billede: Karsten Bidstrup)

Bilerne ud af byen! Og hvad så bagefter? Det er det spørgsmål, der nu har fået Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (EL) til at bede trafikministeren komme på banen.

Som metroxpress tidligere har skrevet, kører mange pendlere helt ind til Københavns ydergrænser, før de stiller bilen og stiger på toget. Og det betyder, at lokale villaveje rundt om København bliver brugt som gratis parkeringhus, mens kommunerne skændes om, hvem der skal løse problemet.

Nasse-bilister plager beboere på private veje
Nasse-bilister plager beboere på private veje

- I øjeblikket spiller alle sorteper med parkeringsproblemet, men det er et uværdigt slagsmål mellem kommunerne, siger Morten Kabell.

Derfor vil han nu opfordre andre borgmestre i Københavns omegn til at gå sammen med København for at finde en løsning - og ikke mindst få staten til at tage sin del af regningen. Ifølge Morten Kabel bør man nemlig finde en løsning, der minder om den netop vedtagne Togfond, hvor staten giver 200 millioner til at bygge parkeringsmuligheder til pendlerne i de kommende Super-lyntog.

DF kræver parkeringspladser med i aftale om togfond
DF kræver parkeringspladser med i aftale om togfond

- Hele Sjælland er et stort opland for pendling mod København, og det kan én kommune ikke betale for, siger han.

Trafikminister Magnus Heunicke (S) skriver i en mail til metroxpress, at han er enig i, at ‘parker og rejs’-anlæg er et oplagt instrument mod trængslen i Hovedstadsområdet, og at han nu vil se nærmere på, hvordan en løsning kan udformes.

Politikere: København skal ikke betale for gratis p-pladser
Politikere: København skal ikke betale for gratis p-pladser

- Og jeg vil i de kommende forhandlinger med Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten se på, om vi kan finde nogle midler til det, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Så gode venner er...
bt.dk
Patrick Nielsen klar til vildt...
bt.dk
Nanna Mia afslører: Derfor stoppede...
bt.dk
Politiet leder efter denne bil: Mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx