Af - 13/08-15 14:43; Opdateret: 13/08-15 15:22

Københavnerne får 400 nye dele-elbilerKøbenhavnerne får 400 nye dele-elbiler

Arriva udvider den offentlige transport i hovedstadsområdet med 400 dele-elbiler fra 3. september.

storybild

De nye dele-elbiler i København er af mærket BMW i3 og kan køre mellem 140 og 160 kilometer på en opladning. (Billede: Pressefoto)

"Bare jeg havde en bil lige nu".

Sådan har du sikkert tænkt, hvis du bor i hovedstaden og skal en tur i Ikea eller transportere fire stole til en fest i den modsatte ende af byen.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Men nu får alle københavnere en ny bil - eller faktisk hele 400 af slagsen.

Torsdag lancerede Arriva nemlig 400 nye dele-elbiler af mærket BMW i3 under brandet DriveNow.

LÆS OGSÅ: Elbiler koster statskassen 165.000 kr. per styk

Elbilerne, der kører på bæredygtig strøm fra ladestationer, skal ses som et supplement til den eksisterende offentlige transport i hovedstadsområdet og bliver fordelt i kommunerne København, Frederiksberg og Tårnby.

Brugerne kan checke ind i bilen med deres Rejsekort, køre til den ønskede destination og parkere på en hvilken som helst lovlig p-plads uden at bekymre sig om p-afgifter eller at lade bilen op.

Efter planen skal man kunne finde en tilgængelig elbil i de københavnske gader for hver 300 meter, man går, hvilket svarer nogenlunde til afstanden mellem byens busstoppesteder.

LÆS OGSÅ: Hurtigere internet på vej i tog... men glæd dig ikke for tidligt

Projektet, der har været undervejs i 2 år, er et samarbejde mellem Arriva, BMW, Region Hovedstaden og en lang række andre samarbejdspartnere.

Region Hovedstaden har støttet projektet med 6 millioner kroner og Energistyrelsen har smidt 2,6 millioner i at oprette ladestationer til el-bilerne.

Målet med elbilerne er, at borgerne i fremtiden vil skifte deres egen bil ud med et DriveNow-medlemsskab og på den måde gøre København til en grønnere by med mindre trængsel.

LÆS OGSÅ: DSB dropper igen målsætning for IC4-tog

Prisen for at oprette sig som DriveNow-bruger er et engangsbeløb på 249 kroner, og derefter koster det 3,95 kroner i minuttet i bruge dem. Frem til den 15. september er det dog gratis at oprette sig.

Første del af elbil-projektet løber over 5 år, og ind til videre har Arriva ingen planer om at udvide projektet til andre dele af landet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx