Af - 13/08-15 14:43; Opdateret: 13/08-15 15:22

Københavnerne får 400 nye dele-elbilerKøbenhavnerne får 400 nye dele-elbiler

Arriva udvider den offentlige transport i hovedstadsområdet med 400 dele-elbiler fra 3. september.

storybild

De nye dele-elbiler i København er af mærket BMW i3 og kan køre mellem 140 og 160 kilometer på en opladning. (Billede: Pressefoto)

"Bare jeg havde en bil lige nu".

Sådan har du sikkert tænkt, hvis du bor i hovedstaden og skal en tur i Ikea eller transportere fire stole til en fest i den modsatte ende af byen.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Men nu får alle københavnere en ny bil - eller faktisk hele 400 af slagsen.

Torsdag lancerede Arriva nemlig 400 nye dele-elbiler af mærket BMW i3 under brandet DriveNow.

Elbiler koster statskassen 165.000 kr. per styk
Elbiler koster statskassen 165.000 kr. per styk

Elbilerne, der kører på bæredygtig strøm fra ladestationer, skal ses som et supplement til den eksisterende offentlige transport i hovedstadsområdet og bliver fordelt i kommunerne København, Frederiksberg og Tårnby.

Brugerne kan checke ind i bilen med deres Rejsekort, køre til den ønskede destination og parkere på en hvilken som helst lovlig p-plads uden at bekymre sig om p-afgifter eller at lade bilen op.

Efter planen skal man kunne finde en tilgængelig elbil i de københavnske gader for hver 300 meter, man går, hvilket svarer nogenlunde til afstanden mellem byens busstoppesteder.

Hurtigere internet på vej i tog... men glæd dig ikke for tidligt
Hurtigere internet på vej i tog... men glæd dig ikke for tidligt

Projektet, der har været undervejs i 2 år, er et samarbejde mellem Arriva, BMW, Region Hovedstaden og en lang række andre samarbejdspartnere.

Region Hovedstaden har støttet projektet med 6 millioner kroner og Energistyrelsen har smidt 2,6 millioner i at oprette ladestationer til el-bilerne.

Målet med elbilerne er, at borgerne i fremtiden vil skifte deres egen bil ud med et DriveNow-medlemsskab og på den måde gøre København til en grønnere by med mindre trængsel.

DSB dropper igen målsætning for IC4-tog
DSB dropper igen målsætning for IC4-tog

Prisen for at oprette sig som DriveNow-bruger er et engangsbeløb på 249 kroner, og derefter koster det 3,95 kroner i minuttet i bruge dem. Frem til den 15. september er det dog gratis at oprette sig.

Første del af elbil-projektet løber over 5 år, og ind til videre har Arriva ingen planer om at udvide projektet til andre dele af landet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx