Af - 12/09-16 07:14

De Radikale: Flugt fra folkekirken skaber behov for et ceremonirumDe Radikale: Flugt fra folkekirken skaber behov for et ceremonirum

I takt med at flere og flere københavnere forlader folkekirken, skaber det et behov for et sted, hvor borgerne kan markere livets store begivenheder, mener De Radikale.

storybild

Tommy Petersen (R) har længe haft et ønske om at etablere et ceremonirum i København. - De sidste år har der været en udvikling i, at folk mere skræddersyr deres eget liv. Men de har stadig brug for nogle faste holdepunkter i deres liv, og der er ceremonier en vigtig del af det, siger han. (Billede: Tine Torp Thorlin)

Budgetforhandlingerne i København er i fuld gang, og en af De Radikales hovedprioriteter er at få etableret et såkaldt ceremonirum. Årsagen er, at flere og flere københavnere melder sig ud af religiøse fællesskaber.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- Selv om folk i mindre grad er medlem af et trossamfund, har de stadig brug for at markere de store overgange i livet som bryllup og begravelser, siger gruppeformand Tommy Petersen (R).

Partiet vil etablere rummet i urnehallen ved Bispebjerg Kirkegård. Prisen for at renovere lokalerne er fem millioner. Siden da skal stedet være brugerfinansieret.

Her ringer danske præster på hos nybagte mødre
Her ringer danske præster på hos nybagte mødre

Organisationen Humanistisk Samfund, der hjælper folk med at arrangere ceremonier uden religiøs indblanding, oplever en stigende interesse for især at afholde begravelser og konfirmationer på denne måde. Derfor har et ceremonirum længe været på organisationens ønskeliste:

- Vi oplever, at der er utrolig mange, der får øjnene op for, at man kan afholde de her ceremonier på en anden måde. Derfor er der helt sikkert et behov, og med et ceremonirum vil man styrke ligestillingen af forskellige tros- og livssyn, siger forkvinde Lone Ree Milkær.

Det er i Bispebjerg Kolumbarium (urnehal, red.), at De Radikale vil etablere et ceremonirum.

På kultur- og fritidsborgmesterens ønskeliste er der dog andre ting, der står langt højere:

- København står over for så mange udfordringer, at det at begynde at prioritere et ceremonirum, er skudt helt ved siden af set med mine og Dansk Folkepartis øjne, siger Carl Christian Ebbesen (DF).

Flertal vil adskille folkekirken og statens økonomi
Flertal vil adskille folkekirken og statens økonomi

Tommy Petersen mener ikke, at beløbet er højt:

Det er en dråbe i havet i forhold til, hvad vi bruger af penge på kirkerne. Jeg synes ikke, det er meget at bede om for at favne en stigende del af befolkningen, der ønsker noget andet.

Det er der sket med de lukkede kirker: Øl, fest og fællesmad
Det er der sket med de lukkede kirker: Øl, fest og fællesmad

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx