Af - 11/09-14 14:21

Røde heste evakueret fra Kongens NytorvRøde heste evakueret fra Kongens Nytorv

12 glasfiberheste blev så ødelagte af hærværk, at kunstprojekt på Kongens Nytorv nu helt er fjernet.

storybild

De røde glasfiber-heste fik kun lov at stå i lidt under en måned, før de sidste på grund af hærværk måtte fjernes. (Billede: Indre By Lokaludvalg)

Det så festligt ud, da 12 røde glasfiber-heste i midten af august blev sat op på den lille plads, hvor Strøget løber ud i Kongens Nytorv. Hestene var et kunstprojekt, der skulle giv liv til pladsen, mens Kongens Nytorv på grund af metrobyggeriet er pakket ind i hegn og afskærmning.

Men nu knap en måned senere - er hestene væk. En stor del af dem blev ødelagt af hærværk, som hovedsageligt fandt sted i weekendernes sene nattetimer.

Madklubbben åbner ny restaurant på fornem adresse
Madklubbben åbner ny restaurant på fornem adresse

Indre By Lokaludvalg stod sammen med Metroselskabet bag idekonkurrencen om kunstprojektet, og lokaludvalgets formand er ærgerlig over, at projektet efter så kort tid er ødelagt.

- I dagtimerne kunne man se mange turister, forbipasserende børnehaver og lokale beboere, som klappede hestene, tog billeder af dem og klatrede op på dem. Det skal de kunne holde til. Men om natten i weekenderne, så blev de forbipasserendes behandling af hestene for hårdhændet. Vi ved jo ikke, hvad der konkret er sket, men har bare kunnet se, at hestene lå ødelagte tilbage, når solen stod op, siger han til Cityavisen.dk.

Cocktailfeberen raser i København
Cocktailfeberen raser i København

Lokaludvalget oplyser til metroxpress, at der i torsdags kun stod tre heste tilbage, som man derfor valgte at fjerne fra pladsen. Siden er lokaludvalget blevet kontaktet af Københavns Politi, der har pågrebet en hærværksmand.

Arkitekterne bag ‘Højt til hest som Kong Christian’, som installationen hed, overvejer nu, om hestene kan opstå i en ny version. Samtidig er Indre By Lokaludvalg og Metroselskabet i dialog om, hvad der skal ske på pladsen.

data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaens største stjerne tordner:...
bt.dk
Tv-kendis skal skilles: 'Det kommer...
bt.dk
Mand fundet bevidstløs efter brand
bt.dk
Martin var på hyggelig tur i skoven:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx