Af - 15/12-15 13:58; Opdateret: 15/12-15 14:39

Københavns 335 flygtninge skal måske bo hjemme hos private familierKøbenhavns 335 flygtninge skal måske bo hjemme hos private familier

Socialdemokraterne foreslår, at københavnerne selv kan få mulighed for at huse en af de 335 flygtninge.

storybild

Det lyder noget bedre end en teltlejr i Thisted, hvis flygtninge får mulighed for at bo ved hjælpsomme københavnske familier. (Billede: Polfoto/Casper Holmenlund Christensen )

København har været vant til at være en såkaldt nul-kommune, når det kom til flygtninge. Det er slut nu, og næste år skal de finde tag over hovedet til 335 personer, der er flygtet fra krig og rædsel.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Det kunne meget passende være hjemme hos københavnske familier, lyder et forslag fra Socialdemokraterne i Københavns Byråd. Politisk ordfører Lars Aslan Rasmussen foreslår nemlig, at private københavnere skal hjælpe med at huse flygtninge.

- Det vil være bedst for integration, at flygtningene kommer ud til nogen, der snakker dansk og kender det danske samfund. På mange måder slår integrationen fejl, når de bliver isoleret i boligområder og kun snakker med dem, der har samme baggrund, siger han til metroxpress.

Hvis planerne bliver ført ud i livet, vil københavnere altså frivilligt kunne melde sig til at huse en flygtning.

Hundredvis af flygtninge fortryder asylansøgning i Sverige
Hundredvis af flygtninge fortryder asylansøgning i Sverige

Lars Aslan Rasmussen fortæller, at han møder politisk opbakning til forslaget, og det er da heller ikke den første gang, at nogen har fået ideen om at lade befolkningen hjælpe.

København har selv gjort det før, og lige nu gør Aarhus det blandt andet. Hvordan det kommer til at ske, hvis det bliver til noget i København, ved Lars Aslan Rasmussen endnu ikke.

- Vi har bedt forvaltningen om at kigge på det, så vi kan få gjort det klar til januar, og vi snakker med foreninger og frivillige i København. Vi forventer også, at staten hjælper, for når man tvinger os til at tage imod flygtningene, så må man også hjælpe, siger han.

Kommunerne får ansvar for flere flygtninge end ventet
Kommunerne får ansvar for flere flygtninge end ventet

Lars Aslan Rasmussen regner med, at der snart ligger en plan på bordet, så de rent faktisk også kan være klar til januar. Og det lyder da også til, at københavnerne kommer til at tage imod alle 335 flygtninge.

- Jeg så gerne, at det var dem alle sammen, og det mener jeg, at vi skal kunne kapere som storby. Jeg oplever rigtigt mange københavnere, der gerne vil hjælpe, så jeg tror heller ikke, at det bliver et stort problem, siger han.

Overborgmester: København skal tage imod 335 flygtninge
Overborgmester: København skal tage imod 335 flygtninge

LÆS OGSÅ: Sverige sætter flere til at se efter flygtninge på Øresund

LÆS OGSÅ: Ombudsmanden kritiserer Støjbergs flygtningeannoncer

LÆS OGSÅ: Løkke: Sverige skal ikke vurdere dansk udlændingepolitik

LÆS OGSÅ: Nej tak-skilte hængt op på nyt asylcenter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx