Af - 25/10-15 15:00

Uheldig førsteplads: Frederiksberg topper liste over indbrud i erhvervsejendommeUheldig førsteplads: Frederiksberg topper liste over indbrud i erhvervsejendomme

Virksomheder på Frederiksberg er oftere udsat for indbrud i deres ejendomme end i andre kommuner, viser tal fra Rigspolitiet.

storybild

Alle kommuner i top ti, når det kommer til indbrud i erhvervsejendomme, ligger i enten Københavns, Københavns Vestegns eller Nordsjællands politikredse. (Billede: Polfoto/Mik Eskestad)

Frederiksberg Kommune er landets mest udsatte kommune, når det kommer til indbrud i erhvervsejendomme.

Sådan lyder konklusionen fra Rigspolitiet i 'Politiets Strategiske Analyse 2015', der udkom i september.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

På Frederiksberg er der sket 600 indbrud per 1000 erhvervsejendomme i perioden 2009-2014, hvilket er langt højere end i andre kommuner. Dermed topper Frederiksberg klart top-ti-listen over de kommuner, der oplever flest indbrud i erhvervsejendomme.

Sigtet butiksejer: Fængsel vil gøre ondt på min kæreste og søn
Sigtet butiksejer: Fængsel vil gøre ondt på min kæreste og søn

Til sammenligning har nummer to, tre og fire på listen hver 488 indbrud per 1000 ejendomme. Alle kommuner i top ti ligger i enten Københavns, Københavns Vestegns eller Nordsjællands politikredse.

- Det er høje tal, som skal bringes ned. Alle indbrud er problematiske for erhvervslivet. Så vi så gerne, at der kommer mere fokus på det fra politiets side, nu hvor de ved, hvor slemt det står til, lyder det fra Søren Møller Ejegod, advokat i Dansk Erhverv.

Indbrudssager bliver syltet af presset politi
Indbrudssager bliver syltet af presset politi

Han understreger, at det skal være lige så gode vilkår for at drive virksomhed på Frederiksberg og København som alle andre steder i landet.

Brian Belling, politikommissær i Københavns Politis indbrudsafsnit, kan ikke umiddelbart dessikere baggrunden for tallene:

Hærværk i Aarhus-ghetto koster beboere dyrt
Hærværk i Aarhus-ghetto koster beboere dyrt

- Men jeg oplever ikke indbrud i erhvervsejendomme som et større problem på Frederiksberg end i resten af politikredsen, siger han.

Det fremgår dog ikke nærmere af analysen, hvilke kommuner, der placerer sig hvor på listen. Det overrasker dog ikke Brian Belling, at Københavns Politikreds boner ud i statistikken.

Københavnere venter 523 dage på opklaring af indbrud
Københavnere venter 523 dage på opklaring af indbrud

- En del af årsagen til de høje tal kan være, at tætheden af erhvervsejendomme er større på Frederiksberg og i København end i andre dele af landet, og at der nogle steder er flere virksomheder i én ejendom. Og så vil der altid være flere indbrud i en storby, siger han.

- Vi har selvfølgelig stort fokus på indbrud i politikredsen. Derfor har vi nu også samlet vores ressourcer i ét samlet indbrudsafsnit som både arbejder operativt, analytisk og præventivt.

LÆS OGSÅ: Dyr elektronik i vores boliger sender tyveri-erstatninger op

LÆS OGSÅ: Tyveriplagede butiksejere: Politiet kommer ikke

LÆS OGSÅ: Familie i chok over mystisk forbrydelse: Hvem har stjålet vores datters lig?

LÆS OGSÅ: Fire år gammel ispind fælder indbrudstyv

LÆS OGSÅ: Tyv endte i våbenlager: Villa spækket med kanoner, revolvere og krudt

LÆS OGSÅ: Indbrudstyvene har holdt 'sommerferie' i Østjylland

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Skægtrimmer trækkes tilbage - kan...
bt.dk
Ekspert om forældres kritik af...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx