Af - 12/01-16 08:11

Nej tak til vilde ideer – Søerne skal være som i dagNej tak til vilde ideer – Søerne skal være som i dag

I de seneste uger har Københavns Kommune opgraderet søerne. De færreste har dog bemærket det, for ændringerne har været små - lige præcis som københavnerne har ønsket.

storybild

Først i 1959 stoppede københavnerne med at bruge Søerne som kilde til drikkevand. Seks år senere blev de tre søer - Sortedams, Peblinge og Sankt Jørgen - fredet. (Billede: Polfoto)

En svømmehal, der erstatter Søpavillonen og række ud i vandet med et åbent bassin. Eller en ny park, der indrager Peblinge sø og laver et grønt område. Eller hvad med en 'menneske-ø', som nabo og pendant til Fugleøen, som man kan nå via en bro?

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Det har gennem tiden ikke skortet på vilde forslag til, hvad Søerne skal bruges til, og hvordan de skal se ud.

GUIDE: Sådan scorer du masser af Instagram-likes i København
GUIDE: Sådan scorer du masser af Instagram-likes i København

Det fik sidste år Københavns Kommune til at invitere borgerne til at komme med deres bud på indretningen af det store åndehul. Svaret har udmøntet sig i de seneste uger, hvor ansatte fra kommunen har været på arbejde.

Det er blevet til en række nye buske, bænke og skraldespande. Eller sagt på en anden måde – der er ikke sket det store. Og det er helt i tråd med, hvad borgerne ønsker. Undersøgelsen hos københavnerne viste nemlig, at flertallet foretrækker, Søerne bliver i sin nuværende form.

TV: Skøn og svedig morgenfest i Søpavillonen
TV: Skøn og svedig morgenfest i Søpavillonen

- Det har vist sig, at københavnerne holder af søerne, som de er. En del har ønsket sig flere bænke, skraldespande og blomster. De ønsker imødekommer vi nu, og på sigt vil vi renovere bredderne, så søerne kan tilbageholde mere regnvand fra skybrud. Herudover er der ingen ændringer på tegnebrættet her og nu, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell, Enhedslisten.

Eneste større anlægsplan for Søerne er ved Skt. Jørgen sø på Vesterbro. Her betyder sikringen af København mod skybrud, at man påtænker at lukke vand ud af søen, så den kan optage mere regnvand.

Rygning, mobilsnak og dårlig opførsel: Københavnerne klager over buschaufføren
Rygning, mobilsnak og dårlig opførsel: Københavnerne klager over buschaufføren

Projektet vil skabe et større grønt område, men ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen ligger det projekt flere år ud i fremtiden.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx