Af - 02/03-15 16:15; Opdateret: 03/03-15 16:33

EL: Frygter borgere er snydt for tocifret millionbeløbEL: Frygter borgere er snydt for tocifret millionbeløb

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev har endnu ikke svaret på, om forvaltningen har brudt loven.

storybild

Københavns Kommune er nu ved at undersøge, om flere tusinde kontanthjælpsmodtagere har penge tilgode. (Billede: Polfoto)

Rettelse klokken 16.33: Mistanken drejer sig om 1.000 kontanthjælpsmodtagere og ikke 11.000, som vi ved en fejl først havde skrevet.

Enhedslisten mistænker, at mere end 1.000 kontanthjælpsmodtagere samlet er blevet snydt for et tocifret millionbeløb, da Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen behandlede deres sager omkring gensidig forsørgerpligt.

- Lige som andre kommuner kigger vi lige nu sager med gensidig forsørgerpligt igennem. Vi kan ikke sige mere på nuværende tidspunkt. Men vi arbejder benhårdt på at få et fuldstændigt overblik, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev.

Lars Løkke taler til skurvognen
Lars Løkke taler til skurvognen

Enhedslisten tror, at kommunen har sendt et standardbrev ud til borgere, der muligvis var berørt af regler om gensidig forsørgerpligt. Hvis borgerne skrev under på, at de var samlevende, har kommunen sprunget en partshøring over eller set bort fra lovbestemte kriterier.

Ulrik Kohl, beskæftigelsesordfører for Enhedslisten, spurgte ind til mistanken for to uger siden, men han har endnu ikke fået er svar.

DF: Børnefamilier får for meget i kontanthjælp
DF: Børnefamilier får for meget i kontanthjælp

- Hvis de har rent mel i posen, er det jo enkelt at svare, at der ikke er begået fejl. Men når de ikke lægger kortene på bordet, får vi mistanke om en brøler i millionklassen, siger han.

Flere kommuner har allerede erkendt den samme fejl, og i Norddjurs betalte kommunen samlet 2,8 millioner kroner tilbage til 112 borgere.

LÆS OGSÅ: Dagpengereformen koster børn dyrt

LÆS OGSÅ: Venstre lancerer kampagne: Kontanthjælpen er for høj

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

De ryddede op i bedstefars hus: Han...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Politiet advarer efter masseuheld:...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx