Af - 04/03-14 09:26; Opdateret: 04/03-14 10:11

Milliontilskud redder legendarisk spillestedMilliontilskud redder legendarisk spillested

Et ekstraordinært tilskud redder spillestedet Jazzhus Montmartre fra lukning.

storybild

Den amerikanske jazz-trompetist Brian Lynch i Jazzhus Montmartre i København. (Billede: Bubandt Martin)

Med et ekstraordinært tilskud på en million kroner har Københavns Borgerrepræsentation smidt en redningsplanke ud til spillestedet Jazzhus Montmartre, som ellers stod til at lukke i slutningen af februar på grund af dårlig økonomi.

Legendarisk spillested får dødsstødet
Legendarisk spillested får dødsstødet

- Det er et historisk spillested, hvor nogle af de bedste jazzmusikere kommer og spiller. Det tiltrækker både københavnere og turister. Samtidig er det et lysende fyrtårn, der kommer hele jazzmiljøet til gode, siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) om begrundelsen for tilskuddet.

Venstres gruppe i Borgerrepræsentation mener dog, at millionen burde være brugt, så den kom flere københavnere til gode:

1000 bunkere i København - se, hvad de skal bruges til
1000 bunkere i København - se, hvad de skal bruges til

- Montmartre er det sted, der får det højeste tilskud per solgte billet. Der er kun plads til 80, og vi mener, pengene kan bruges bedre, så man får mere for dem, siger Jens-Kristian Lütken (V), som samtidig sætter spørgsmålstegn ved spillestedets autencitet:

- Vi kan med stolthed se tilbage på 50'erne og 60'erne, hvor Montmartre var med til at gøre København til en førende jazzby, men den status får man ikke tilbage ved at støtte det nuværende Montmartre med flere penge.

Politi: Frank Jensen skal ikke dyrke hash
Politi: Frank Jensen skal ikke dyrke hash

Millionstøtten sikrer stedets overlevelse året ud. Kultur- og fritidsforvaltningen arbejder i øjeblikket på at strikke en løsningsmodel sammen, så Jazzhus Montmartre bliver økonomisk rentabelt fremover.

LÆS OGSÅ: Samme pris: Det går københavnerne glip af

LÆS OGSÅ: Where is the Rundetårn?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx