Af - 01/06-15 21:49

Fra skraldeskurk til folkehelt: Nu skal vi med på deres selfiesFra skraldeskurk til folkehelt: Nu skal vi med på deres selfies

Mens de festglade københavnere sover rusen ud, er hovedstadens renhold-team på årets hårdeste opgave.

storybild

De festglade københavnere er nogle svin, når der er Distortion. Sidste år blev det til cirka 18 tons affald alene i Nørrebros gader under de seks timers fest. Heldigvis står et korps af kommunalt ansatte klar til at fikse gaderne, mens Distortion-gæsterne sover rusen ud. (Billede: Polfoto/Arkivfoto fra 2014)

Seks timers vanvittig fest ruller onsdag ind over Nørrebro, når årets Distortion bliver skudt i gang med et gedigent brag i hovedstadens gader. Men den populære folkefest har et markant biprodukt:

- Affald!

Distortion tager form: 10 nye navne på plakaten
Distortion tager form: 10 nye navne på plakaten

Faktisk minder Indre Nørrebro mest af alt om en losseplads, når klokken slår 22, og så er det kommunens renhold-team, der i løbet af natten skal forvandle kaos til orden.

- Det ser ud som om, der har været en tornado gennem byen. Der er ikke ét sted, der går ram forbi. Det er i alle gader, kælderskakter, porte, pladser, i træerne – you name it, siger Jimmy Rostrup, der er specialarbejder i Københavns Kommune.

Er du klar til det nye Distortion? Gadefesten deler sig i to
Er du klar til det nye Distortion? Gadefesten deler sig i to

Han bor selv på Nørrebro – midt i orkanens øje – og kan med selvsyn se arbejdet hobe sig op i løbet af dagen. Sidste år blev det til cirka 18 ton skrald efter Nørrebros gadefest.

Ingen Distortion til Morten Breum: Her er hans kække svar til politiet
Ingen Distortion til Morten Breum: Her er hans kække svar til politiet

Men trods de massive mængder affald er nattens arbejde langtfra en forfærdelig opgave. Specielt fordi de feststemte Distortion-gæster i højere og højere grad sætter pris på nattens skraldehelte:

Renhold-medarbejder Jimmy Rostrup

- I starten, da jeg arbejdede som renholdmedarbejder på Distortion, kunne folk godt finde på at kaste en øldåse efter os og brokke sig over, at vi ryddede op. 'I skal ikke stoppe festen!,' kunne de finde på at råbe. Det er helt anderledes i dag, hvor vi mærker, at deltagerne har dyb respekt for, at vi kommer og rydder op efter festlighederne, giver os et klap på skulderen og vil have taget selfies med os, siger Jimmy Rostrup.

Oversigt over Nørrebros fester

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx