Af - 10/09-16 20:23

København er plaget af romalejre og tiggeriKøbenhavn er plaget af romalejre og tiggeri

På nuværende tidspunkt har politiet sigtet flere for ulovlig overnatning og tiggeri sammenlignet med sidste år.

Bildstrecke im Grossformat »

Hjemløse romaer og østeuropæere, der åbenlyst tigger på gaden eller sover i lejre eller små grupper i parker og grønne områder er et stigende problem i København. Det skriver Berlingske.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Indtil videre har Københavns Politi sigtet 194 personer for ulovlig overnatning eller såkaldt betleri. Langt de fleste er udlændinge. Sidste år sigtede politiet i København i alt 187 personer for eksempelvis at sove i en park eller at tigge ved en station.

Regeringen vil forbyde roma-lejre og straffe tiggeri
Regeringen vil forbyde roma-lejre og straffe tiggeri

De nye tal kommer, efter at regeringen i forbindelse med 2025-planen lægger op til, at 'ophold i lejre på veje og i andre offentlige områder skal kriminaliseres'.

Det er i dag ulovligt at overnatte i offentlige områder som parker, pladser og natur, såfremt der bliver skiltet imod det.

Nyt lovforslag: Regeringen vil kriminalisere romalejre
Nyt lovforslag: Regeringen vil kriminalisere romalejre

Ifølge politikommissær fra politiets udlændingekontrolsektion, Kenneth Damkjer, er der blandt de sigtede 'en klar overvægt af romaer'. Han siger til Berlingske:

De er måske hjemløse her, men vores indtryk er, at mange af dem har egen bolig hjemme i Rumænien.

Når romaerne bliver taget i at sove ulovligt, får de en bøde. Når det gælder betleri, får de, som det er i dag, første gang en advarsel, anden gang en betinget dom og tredje gang en ubetinget dom.

Romaer: Vi har det hårdt nok i forvejen
Romaer: Vi har det hårdt nok i forvejen

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), efterlyser 'en lov, som gør det muligt for politiet at fjerne folk, som slår lejr rundt om i byen, lige meget om det sker på offentlige pladser eller kommunale grunde'.

- I dag har politiet kun mulighed for at fjerne bestemte lejre, mens politiet ikke har hjemmel til at fjerne lejre på offentlige gader og stræder. Det synes jeg er uholdbart, siger overborgmesteren til Berlingske og understreger, at der fortsat skal være 'plads til udsatte og hjemløse københavnere, som også er en del af vores by'.

Overborgmester om romalejr: Vi rydder grunden
Overborgmester om romalejr: Vi rydder grunden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx