Af - 04/05-15 15:05

Citybois fyrer op for kulørt Københavner-løbCitybois fyrer op for kulørt Københavner-løb

X Factor-idolerne kaster med farver og optræder til motionsløbet Color Run.

Bildstrecke im Grossformat »

På tre år er det amerikanske 'The Color Run' blevet et verdensomspændende fænomen med over en million løbere, der kaster med farver på hinanden. Og på søndag den 10. maj kommer løbet igen til Valbyparken, hvor det sidste år blev afholdt for første gang i Danmark med 10.000 deltagere.

The Color Run: Glade mennesker overskyggede farverne
The Color Run: Glade mennesker overskyggede farverne

I år bliver løbet afsluttet ved mållinjen med en 'Finish Line Festival', hvor de populære 'X Factor'-deltagere Citybois og dancehall-kunstneren Pharfar, kendt fra Bikstok, optræder og dirrigerer det såkaldte 'colorthrow', hvor alle deltagerne kaster farvepulver op i luften på samme tid.

- Det går ned. Der skal være farver, og vi optræder. Det stikker af – det er for pensionister, voksne, de unge. Vi ses derude, peace, lyder det fra Citybois.

Løb stærkt - og dø gammel
Løb stærkt - og dø gammel

To regler
Der er to regler i The Color Run: Du skal komme i hvidt tøj. Og der må ikke være noget som helst hvidt på dig, når du kommer igennem de fem kilometer.

- Det handler om at give slip på hverdagen og iscenesætte sig selv. Lidt ligesom, når folk går amok og klæder sig ud i dyrekostumer eller gaffatape på Roskilde Festival. Det handler om at træde ud af sin normale rolle, forklarer sociolog Bjørn Schiermer Andersen fra Københavns Universitet, der forsker i hipsterkultur og ungdomsfænomener.

Størstedelen af deltagerne i The Color Run er imellem 15-35 år, og de fleste løber udklædte med deres venner, som var det en endagsfestival – dog uden alkohol og fulde folk.

En undersøgelse fra sidste års løb i København viste, at 56 procent af deltagerne aldrig har deltaget i et decideret motionsløb før. Dermed appellerer løbet til en anden målgruppe end andre danske motionsløb.

Tvillingestudie afslører: Motion har dramatisk effekt på din hjerne
Tvillingestudie afslører: Motion har dramatisk effekt på din hjerne

- Vi er stolte af, at vi tiltrækker nogen, som ikke normalt deltager i organiserede løb. Det handler nok om, at løbet ikke er konkurrencebaseret, men mere har fokus på sjov og selviscenesættelse. Så det appellerer til en bredere skare end blot dem, der normalt løber motionsløb, siger race manager i The Color Run, Christian Thomsen.

Årets løb i Valbyparken er tæt på udsolgt, men ruten er blevet ændret en smule i forhold til sidste år, så der er plads til flere gæster. Du kan stadig nå at købe billet via thecolorrun.dk, hvor du også læse nærmere om løbene i de andre byer; Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding, Herning og Slagelse.

Professor: Teenagepiger dyrker mindst idræt
Professor: Teenagepiger dyrker mindst idræt

LÆS OGSÅ: TEST: Fitness-armbåndet tager opkald fra din telefon

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du en elektronisk p-skive? Så...
bt.dk
Politiet rykkede ud til...
bt.dk
Skat og politiet har snuppet biler og...
bt.dk
Mimi Jakobsen: Sømandsboss kaldte mig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx