Af - 16/01-17 10:39

Københavnerne har talt: Sådan får vi et bedre København i 2017Københavnerne har talt: Sådan får vi et bedre København i 2017

Smil mere og opfør dig pænt i trafikken. Det er nogle af københavnernes ønsker for et bedre København i 2017.

Bildstrecke im Grossformat »
- Metrobyggeriet måtte gerne blive færdig snart. Hele byen ligner en byggeplads – det ville være rart at få København tilbage. Jeg forestiller mig, at jeg kommer til at bruge den nye metro, så på den måde ville det også være dejligt. - Jeg synes, vi skal blive bedre til at give en hjælpende hånd og respektere hinanden. Når vi er bedre mennesker bliver det hele bedre. Det er vigtigt, at vi ser hinanden som mennesker og ikke for hvilken religion eller race, man har. - Vi skal smile mere til hinanden. Folk i København har for travlt og nok i sig selv, synes jeg. Hvis vi viste lidt mere overskud og smilte mere til hinanden, tror jeg, man lettere ville komme igennem dagen. Når jeg kommer mosende med en stor barnevogn på fortovet, og jeg så smiler til folk, tager de det ligesom pænere. - Der er brug for mere god stil i trafikken. Det gælder alle trafikanter, men især cyklisterne. De skal straffes, når de ikke opfører sig ordentligt. Cyklisterne kører hvor det passer dem og overfor rødt og så videre. Det kunne også være fedt, hvis de flere steder indførte, at cyklisterne måtte svinge til højre for rødt – men det kræver, at de til gengæld husker at køre pænt. -Der trænger til en hovedrengøring i København. Der er meget skrald i gaderne som glas og papir, og når det blæser, så flyver plastikposer rundt. Det forstyrrer det fine billede af København. Der kunne godt være flere skraldespande, men jeg tror også københavnerne er dårlige til at rydde op efter sig. Jeg synes ikke, det var så slemt før i tiden. - Vi skal tage mere hensyn til hinanden – folk bliver hurtigt aggressive på cykelstien. Folk skal tale pænere til hinanden. Jeg tror ikke på, at nogen har så travlt, at de altid skal først frem – det gælder også i bussen. Og så synes jeg, der mangler nogle barer med god musik, hvor man kan danse. Der er ikke mange muligheder for os i 20erne.

Når et nyt år starter, er det en klassiker at kigge indad og gøre status. Hvad skal jeg gøre anderledes i år? Men hvad med den by, vi lever i – og dem vi lever sammen med. Hvordan bliver København en bedre by i 2017?

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Metroxpress gik på gaden en kold søndag, hvor byens borgere luftede barnevogne, kaffekopper, hunden og tømmermænd for at høre deres nytårsønsker for byen.

Klik dig gennem galleriet foroven og læs, hvad københavnerne synes kan blive bedre i byen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Henriks ønske: Overraskede...
bt.dk
Dyr falder døde om, når de går forbi...
bt.dk
Far til 14-årige og udviste Yiming:...
bt.dk
Nadia Shila: Jeg har ændret mig som mor
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx