Af - 07/02-14 08:00

Kom med bag kulisserne i det nye ExperimentariumKom med bag kulisserne i det nye Experimentarium

Pilfingre med hang til videnskab skal nu tage til Christianshavn i steder for Hellerup. Experimentarium er nemlig flyttet midlertidigt og er blevet til Experimentarium City.

Bildstrecke im Grossformat »

Man flytter ikke bare lige Experimentarium. 23 mennesker har arbejdet i døgndrift over 14 dage på at flytte 13,5 tons udstilling fra Experimentariums lokaler i Hellerup til det nye, Experimentarium City på Papirøen på Christianshavn. Det gamle Experimentarium skal nemlig renoveres de næste to år.

- Vi har en rigtig god kontakt med København med den nye beliggenhed midt i byen. Vi ligger tæt på Skuespilhuset og Operaen, hvor vi kan være et godt supplement, siger Kim Herlev, der er Experimentariums vicedirektør, om den nye beliggenhed.

De nye lokaler på Papirøen er et gammelt papirlager. Derfor består Experimentarium City af to kæmpestore haller med massere af lys, højt til loftet og udsigt over vandet. Som noget nyt, har Experimentarium fået udendørsarealer, hvor man for tiden kan skøjte på en falsk skøjtebane.

- Med udendørsarealet får vi mulighed for at eksperimentere med nye ting, siger Kim Herlev.

I en 600 kvadratmeter stor udstilling kan man udforske naturvidenskaben i vintersport. Der er blandt andet aktiviteter, hvor man kan klæde sig ud som skøjteprinsesse, øve piruetter eller give sig i kast med curling eller skiskydning.

En del af de gamle udstillinger fra Hellerup er blevet stillet op på Experimentarium City.

- Vi har taget en del af de gode publikumsfavoritter med, men samtidig opfordrer vores lokaler til nye eksperimenter, fortæller Kim Herlev.

Desværre er sansetunellen, som mange kender og elsker, ikke kommet med, da den er bygget fast i Hellerup.

Experimentarium City åbner i dag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lokomotivfører i chok: Drama ved...
bt.dk
Emil er flyttet fra Jylland til...
bt.dk
DR ændrer kursen radikalt: 'Den...
bt.dk
Flyselskab med vildt tilbud: Få penge...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx