Af - 18/03-16 15:14; Opdateret: 18/03-16 15:45

Diplomater stikker af fra p-bøder: Nyt forslag vil straffe dem med hjullåsDiplomater stikker af fra p-bøder: Nyt forslag vil straffe dem med hjullås

Kommunen skal kunne sætte hjullås på ambassadebiler, når diplomater ikke betaler deres p-bøder, mener de Konservative. Ekspert kalder forslaget konventionsstridigt.

Bildstrecke im Grossformat »

- Det er på høje tid, at vi tager hårdere metoder i brug. Det er det eneste, som ambassaderne tilsyneladende har respekt for .

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Sådan lyder udmeldingen fra de Konservatives gruppeformand i Københavns Kommunes borggerrepræsentation, Jakob Næsager, efter Metroxpress i går kunne afsløre, at udenlandske ambassader kun betaler hver tredje af deres parkeringsbøder.

Københavns Kommune har således stadig 578.000 kroner til gode hos ambassaderne - og det endda kun når man tæller 2013 og 2014 med.

Diplomater løber fra deres p-bøder: Her er de fem værste lande
Diplomater løber fra deres p-bøder: Her er de fem værste lande

- Det må ophøre. Danmark er jo totalt til grin. Vi vil derfor nu stille forslag om, at kommunen overfor diplomater, der gentagne gange parkerer ulovligt, monterer en hjullås på ambassadebilen, så de ikke kan køre videre, før samtlige parkeringsbøder er betalt, siger Jakob Næsager.

Metroxpress har tidligere afsløret, hvordan udenlandske diplomater er sluppet for lovovertrædelser i Danmark. Se eksemplerne i galleriet øverst!

Professor i folkeret ved Syddansk Universitet, Frederik Harhoff, kalder forslaget fra de Konservative urealistisk. Han mener, det vil være i direkte strid med den såkaldte Wienerkonvention fra 1961, som beskytter diplomater mod retsforfølgelse og retlige tvangsindgreb i det land, de er udstationeret i.

- Jeg vil umiddebart frarråde det. Det svarer jo til en beslaglæggelse. Man kan selvfølgelig gøre det og så se, hvad der sker. Men mit gæt er, at der vil komme en protest fra det pågældende lands ambassade om, at det er konventionsstridigt og et indgreb i deres frihed, siger han.

Skylder 11,5 mio: Hver anden udenlandske bilist betaler ikke p-bøden
Skylder 11,5 mio: Hver anden udenlandske bilist betaler ikke p-bøden

Den ekspertvurdering preller dog af på de Konservatives Jakob Næsager.

- Jeg synes, det er værd at få undersøgt, hvilke muligheder vi har for at ramme dem, hvor det gør ondt. Jeg føler mig ekstremt provokeret af, at der ingenting sker, og jeg er træt af denne her papirkrig, hvor man skriver frem og tilbage og sender venlige rykkere, siger han.


LÆS OGSÅ: Nu bliver det lettere at parkere lovligt i Aarhus

LÆS OGSÅ: FDM: Nye p-bøder er ulovlige

LÆS OGSÅ: Nu kan du også få p-bøder... i naturen!

LÆS OGSÅ: P-selskaber skrev bøder trods dankort-nedbrud

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kontroversielle tweets blev...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx