Af - 08/12-16 10:04

Hjemløseenhed indgår samarbejde med DSBHjemløseenhed indgår samarbejde med DSB

DSB's omdiskuterede vagtværn kan nu kontakte Hjemløseenheden, hvis de ser en hjemløs, de er bekymret for.

storybild

På kun 14 dage i oktober blev omkring 400 hjemløse og tiggere bortvist fra stationerne af det private vagtværn, som DSB har hyret. (Billede: Scanpix/Nils Meilvang)

Hjemløseenheden i Københavns Kommunes har indgået et samarbejde med DSB, der de seneste måneder har indsat et vagtværn til at fjerne sovende hjemløse og tiggere fra DSB’s S-perroner.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Hjemløseorganisationen Sand har blandt andet kritiseret vagtværnet for at være for hårdhændet, når de sendte de hjemløse væk.

Efterskole-elever samler stort beløb ind til hjemløse
Efterskole-elever samler stort beløb ind til hjemløse

Afdelingsleder i Hjemløseenheden Peter Ellermann oplyser, at det nye samarbejde betyder, at hvis vagterne møder nogle hjemløse på perronerne, de er bekymrede for, kan de kontakte Hjemløseenheden eller Sociolancen:

- Vores bekymring tidligere gik på, at vagterne ikke havde andre muligheder end at smide de hjemløse væk, og det var mit indtryk, at der var mange skiftende vagter. Nu er det nogenlunde de samme, der er derinde, og de har vores telefonnumre, så de kan kontakte os, hvis de møder nogle, der har det dårligt, siger han og tilføjer:

Dem vi har særligt fokus på er de hjemløse og psykisk sårbare. Her tror jeg, at vi kan få et udmærket samarbejde med vagtværnet.

Kirkens Korshær samler ind til Danmarks fattige
Kirkens Korshær samler ind til Danmarks fattige

Ifølge gadeplansmedarbejder i Projekt Udenfor, Per Glad Fuglsbjerg, vil de hjemløse, der bliver smidt væk i stedet finde ly i parker, på gaden og andre steder i byrummet, men fordelene ved stationerne er netop varmen, og derfor er han ærgerlig over vagtværnet:

- Det er led i en kedelig tendens, hvor man ekskluderer folk, der allerede er ekskluderet. Der har altid været hjemløse på stationerne, og jeg har svært ved at se, hvordan det kan skabe utryghed, at de sover der.

Nyt pantsystem skal bremse udenlandske flaskesamlere
Nyt pantsystem skal bremse udenlandske flaskesamlere

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
Putin trækker en streg i sandet: Her...
bt.dk
88-årig kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx