Af - 05/10-16 10:35

Borgmestre raser: Besparelser på busser får store konsekvenserBorgmestre raser: Besparelser på busser får store konsekvenser

Der er lagt op til besparelser på flere busruter i hovedstadsområdet, og det får borgmestre til at rase.

storybild

Fotoillustration. (Billede: Søren Bidstrup)

Det får store konsekvenser, at flere busruter i hovedstadsområdet bliver kortere og færre afgange.

Sådan lyder det fra en række borgmester i hovedstadsområdet, der er klar til at finde andre løsninger.

Det skriver DR P4 København.

Region Hovedstaden har lagt op til at afkorte busruten for bus 200S, der fremover ikke skal køre mellem Gladsaxe Trafikplads og Lyngby Station.

Den besparelse langer Gladsaxe Kommunes borgmester Karin Søjberg Holst (S) ud efter.

- Det vil have den konsekvens, at vi rundt omkring i Gladsaxe ikke kan komme til de store terminaler som Lyngby Station og Buddinge Station. Letbanen har vi ikke fået bygget endnu, så derfor er det en stor forringelse af vores kollektive transportsystem, siger hun til DR P4 København.

Undgå bøder: Politiet stopper upmærksomme bilister i denne uge
Undgå bøder: Politiet stopper upmærksomme bilister i denne uge

Karin Søjberg Holst håber, at Region Hovedstaden dropper planerne om at afkorte ruten for hurtigbussen. Alternativt er hun parat til selv at skyde penge i busruten.

- I det budget, som vi har til 2. behandling om ganske kort tid, er afsat et beløb, så vi i det mindste kan fastholde 200S til Buddinge Station. Vi har afsat omkring tre millioner kroner i to år, siger hun.

Også i Hørsholm Kommune er borgmester Morten Slotved (K) ærgerlig over udsigten til, at den direkte busforbindelse til Hillerød - linje 375R - afkortes, så den fremover ikke kører til Hørsholm.

Det betyder, at det vil være lettere at komme ind mod byen end nordpå, og det kan få betydning for valg af sygehus, mener borgmesteren.

Lugten af cigaretter skræmmer boligkøbere væk
Lugten af cigaretter skræmmer boligkøbere væk

- Det er meget sørgeligt, at man begynder at stoppe den direkte adgang til det kommende supersygehus i Hillerød. Jeg kan forudse, at mange borgere vil kræve frit sygehusvalg og ønsker at komme til behandling på Gentofte Hospital og Rigshospitalet, siger han.

For at sikre forbindelsen til Hillerød, vil Morten Slotved lave en kommunal busrute.

- Vi vil undersøge, om vi kan lave en førerløs shuttlebus. Altså en lokal bus i Hørsholm Kommune, der kører rundt i hele kommunen og får stop ved Kokkedal Station, så man kan komme til Hillerød, siger hun til DR P4 København.

Ung mand stukket ned med kniv på åben gade i København
Ung mand stukket ned med kniv på åben gade i København

Regionsrådet tager endelig stilling til besparelserne på de regionale busser i næste uge.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx