Af - 18/01-16 07:38; Opdateret: 18/01-16 13:01

Cykelforsøg ved Nørreport har skabt kaosCykelforsøg ved Nørreport har skabt kaos

Cyklistforbundet kalder kommunes forsøg med at flytte cykler for en 'dårlig praksis'.

Bildstrecke im Grossformat »

Hér, dér og alle vegne.

Jernhestene leger kluddermor rundt om Nørreport Station, og kommunens forsøg med at løse parkeringsproblemet med de tohjulede møder nu hård kritik.

Cykler og bænke sætter byens toiletter ud af drift
Cykler og bænke sætter byens toiletter ud af drift

- Lige siden jeg startede hernede har der været kaos omkring cyklerne, men nu har vi ligesom affundet os med kaosset, forklarer 22-årige Anne Dyhrberg, der er tjener hos Un Mercato som har til huse lige ved trafikknudepunktet.

Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune har – som en del af et forsøg - flyttet cykler, der står uden for stativerne ved Nørreport Station, til omkringliggende cykelparkeringer, men Cyklistforbundet mener, at der skal sadles om.

Livslangt forbud: Derfor må denne mand må ikke længere køre på cykel
Livslangt forbud: Derfor må denne mand må ikke længere køre på cykel

- Sådan som det kører på Nørreport, er det en rigtig dårlig praksis, fordi folk bliver virkelig sure, og informationen er dårlig. Der er alt for få skilte som fortæller, hvor cyklerne er rykket hen, vurderer forbundets direktør, Klaus Bondam over for metroxpress.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Flere har svært ved at finde deres cykler, da de flyttes op til 150 meter væk, og én af dem, der er frustreret, er Viorel Pepene.

GRAFIK: Sådan kommer vi oftest til skade i en brandert
GRAFIK: Sådan kommer vi oftest til skade i en brandert

Jeg ledte forgæves efter min cykel i en halv time, forklarer den 29-årige mand fra Rumænien, som bor i København, der var heldig med at genfinde cyklen efter tre uger.

Kommunen lægger sig fladt ned og erkender, at informations-kæden er hoppet af.

- Vi har forsøgt at skilte med forsøget på både store tavler og i øjenhøjde, men det har ikke været nok. Det er noget af det, forsøget kan lære os, siger Trine Juncher Jørgensen, programleder i kommunens Teknik- og Miljøforvaltning.

Det er da heller ikke kun cyklister, som har oplevet problemet på egen hånd.

- Vi (cykelbutlerne, red.) har været i kontakt med rigtig mange sure mennesker. Vi har været en slags psykologer også, fordi folk har været rigtig gale, når de ikke kan finde deres cykel, forklarer 38-årige Stephan Mounier, der er cykelbutler.

TV: Danskerne cykler mindre - Det skal denne transvestit lave om på
TV: Danskerne cykler mindre - Det skal denne transvestit lave om på

Cyklistforbundet mener, at synligt personale ved stationen vil have en langt bedre effekt, men det skal der ifølge Klaus Bondam 'være en politisk villighed for at finansiere'.

LÆS OGSÅ: TV: Mette cykler rundt med ældre mennesker - kom med på turen her

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx