Af - 27/03-14 12:00

Verdens største firmaer går sammen om at redde regnskovens vilde dyrVerdens største firmaer går sammen om at redde regnskovens vilde dyr

Regnskovens vilde tigre, orangutanger, næsehorm og asiatiske elefanter og en stribe andre truede vilde dyr går nu en bedre fremtid i møde.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Efter flere års massivt pres vælger en stribe store, globale firmaer nu at droppe produktion, der fører til rydning af regnskoven.
De nye redningsmanøvrer vækker glæde i Verdensnaturfonden, WWF, som i årevis har advaret imod at produktion af chokolade, shampoo, kiks har ført til massiv skovrydning i Sydøstasien.

- Tigeren og orangutangen er kommet et skridt nærmere overlevelse. Der er kun 3200 vilde tigere tilbage på verdensplan, så det i sidste øjeblik, at de her enorme selskaber tager ansvar for klodens natur og dyreliv, siger John Nordbo, miljøfaglig chef i WWF til Metroxpress.

Se billeder: Orangutang indlagt på hospital
Se billeder: Orangutang indlagt på hospital

Det er især produktionen af varer baseret på palmeolie, som findes i cirka hver tredje af alle varer i supermarkederne, der ifølge WWF har ført til ødelæggelserne af Sydøstasiens regnskove og hjem for truede dyr.

Blandt de globale palmeolieopkøbere, der det seneste halve år er blevet enige om at stille miljømæssige mindstekrav til de produkter de køber er blandt andre Unilever, Nestlé, oliefirmaet Wilmar, som kontrollerer 45 procent af den globale handel med palmeolie, L’Oreal, Kelloggs, Norske Orkla, Colgate og Palmolive samt de britiske supermarkedskæder Sainsbury, Tesco, Waitrose og Marcs and Spencer.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx