Af - 07/04-14 09:07

Tre numseløft og en let jodlenTre numseløft og en let jodlen

Tivolis rutsjebane har fået et ansigtsløft til 40 millioner. Metroxpress tog en tur til toppen og ned igen

storybild

(Billede: Rasmus Hansen/Tivoli )

De gamle trævogne kæmper sig knagende mod toppen af bjerget. Langt væk klimter rådhusklokkerne, mens vognene snor sig rundt langs bjergtinden. En ensom ko ligger alt for stille her oppe på sæteren og bemærker slet ikke de to børn, der peger og griner, mens de kører forbi og så igen forsvinder hvinende ned i rutsjebanens afgrund.

Tivolis 100 år gamle rutsjebane har fået ordentligt ansigtsløft, og de to børn Ida Drønnum og Diego Denckert på 8 og 11 år er som børn af Tivoli-medarbejdere blandt de første til at få lov at inspicere de to nye bjergtinder, vandfaldet og isgrotten, der er groet frem på den gamle forlystelse.

Danmark kan også give et sug i maven
Danmark kan også give et sug i maven

- Jeg synes især, det var fedt med koen. Det er ikke hver dag, man ser en ko, siger Ida Drønnum om dyrestatuen på toppen, men Diego var mere imponeret af isgrotten, som dog gerne måtte have dryppet mere efter hans smag.

Kilde-i-maven-faktoren bedømmer de begge til at ligge på mellem 7 og 8 på en 10-skala, og metroxpress’ udsendte reporter tæller selv mindst tre numseløft fra sædet samt i hvert fald ét ufrivilligt udbrud af ‘uhuhuu!’ under sin egen rutsjetur.

Tivoli må droppe millionkrav
Tivoli må droppe millionkrav

Så selv om turen op og ned hverken er blevet vildere eller mildere med den dyre ombygning, men bare mere interessant at se på, så leverer den gamle trærutsjebane stadig varen fint, uden man dog på noget tidspunkt er i risiko for at gense morgenmaden.

Musikere: Bliv hellere væk fra Fredagsrock
Musikere: Bliv hellere væk fra Fredagsrock

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Hareide-kriger skadet før VM: Det,...
bt.dk
LIGE NU: 24-årige Casper i ekstremt...
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx