Af - 15/11-16 09:40; Opdateret: 15/11-16 14:31

STORT GALLERI: Sådan så København ud, da farfar var ung ...STORT GALLERI: Sådan så København ud, da farfar var ung ...

... og farfars farfar var ung. En ny hjemmeside har samlet tusindvis af unikke, historiske billeder, som viser livet i København helt tilbage fra 1800-tallet. Se en unik bid af billederne her.

Bildstrecke im Grossformat »

Uanset sit forhold til København, kommer man ikke uden om byens historie. Nu giver Københavns Stadsarkiv og Københavns Museum på en ny hjemmeside muligheden for at dykke ned i tusindvis af historiske billeder, der viser byens udvikling fra 1800-tallet og op til mere moderne tider.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

- Her er både fotos af store fotografer som Kgl. Hoffotograf Peter Elfelt, men også fotos taget af kommunens ganske almindelige ansatte som led i deres arbejde med byens udvikling, fortæller Elisabeth Bloch, stadsarkivar i Københavns Stadsarkiv, i forbindelse med lanceringen af hjemmesiden.

Over 40.000 billeder er samlet i projektet på hjemmesiden kbhbilleder.dk, og som et eksempel kan man se fotografier, som Boligkommission tog fra 1940’erne og frem, der giver et unikt indblik i hverdagens boligforhold for tusindvis af københavnere. De billeder kan byens borgere med lokal interesse nu dykke ned i.

- Du kan undersøge de steder eller aspekter ved byen, som du selv interesserer dig for. Hvis du bor i København, så prøv for eksempel at søge efter din gade eller dit kvarter, siger projektleder Signe Trolle Gronemann i en pressemeddelelse.

Konkurrence skal redde københavnernes erindringer
Konkurrence skal redde københavnernes erindringer

FØR OG EFTER: Se Københavns vilde forandring
FØR OG EFTER: Se Københavns vilde forandring

VIDEO: Her skal du søge ned hvis russerne kommer
VIDEO: Her skal du søge ned hvis russerne kommer

LÆS OGSÅ: Konkurrence skal redde københavnernes erindringer

LÆS OGSÅ: VIDEO: Her skal du søge ned hvis russerne kommer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx