Af - 30/10-14 15:53

Politikere vil have studiepladser hos private virksomhederPolitikere vil have studiepladser hos private virksomheder

Socialdemokraterne og Liberal Alliance vil have private virksomheder til at spæde til puljen med læsepladser i byen - og det skal være gratis. Iværksætter har allerede tilbudt fire pladser.

storybild

Der er ikke nok studiepladser på Københavns biblioteker, så nu må private virksomheder gerne hjælpe til, mener Rune Dybvad (S) og Lilian Parker Kaule (LA). (Billede: Polfoto/Jonas Pryner Andersen)

Lige nu undersøger Københavns Kommune, hvordan der kan skabes flere læsepladser på byens biblioteker, men det er for snæversynet, mener Rune Dybvad (S) og Lilian Parker Kaule (LA).

- Vi vil også kigge på andre aktører så som virksomheder, hvor der kan sidde specialestuderende. Vi skal tænke ud af boksen og være lidt kreative, siger Rune Dybvad.

Næste år kommer du måske til at læse til eksamen på et advokatkontor
Næste år kommer du måske til at læse til eksamen på et advokatkontor

Hans kollega i Kultur- og Fritidsudvalget Lilian Parker Kaule mener, at det ikke kun vil komme de studerende tilgode.

- Vi glemmer nogle gange interessen og frivilligheden blandt virksomhederne. Jeg tror godt, virksomhederne kan se værdien i at have studerende siddende. Det kan give en synergieffekt, og for de studerende kan det måske også blive en overgang til erhvervslivet, siger Lilian Parker Kaule.

På Amager ligger kontorfællesskabet for iværksættere Growbizz, og her er grundlæggeren Carsten Holm helt med på idéen om læsepladser til specialestuderende.

- Det er en god idé, og jeg vil gerne stille fire plader til rådighed gratis. Jeg kan også godt se synergieffekten for virksomhederne, der lærer nye mennesker at kende og opdager, at de studerende er super skarpe. Her i Growbizz vil det være en god måde at bygge bro og skabe kontakt mellem iværksætterne og de studerende, siger Carsten Holm.

RUC'ere hungrer efter læsepladser i København
RUC'ere hungrer efter læsepladser i København

Carsten Holm ikke den eneste erhversdrivende, der synes godt om idéen.

Over for metroxpress melder TDC om en positiv tilkendegivelse, og IBM vil tilbyde deres mere end 200 studentermedhjælpere end specialeplads, når de kommer dertil i uddannelsen.

Udover forslaget om specialepladser hos private virksomheder vil Rune Dybvad og Lilian Parker Kaule også lave en alliance mellem kommunen og de forskellige universiteter i Storkøbenhavn og Roskilde for at undersøge det fremtidige behov for studiepladser og komme manglen til livs.


LÆS OGSÅ: 20 minutters daglig træning kan forbedre din hukommelse

LÆS OGSÅ: Kandidat-kaos på CBS: Stor mangel på vejledning

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flyttede 17 dage før samlever døde:...
bt.dk
Superligaklub har fundet sin nye...
bt.dk
Lauritz.com har i årevis solgt...
bt.dk
Efterforskere: MH17 blev skudt ned af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx