Af - 21/10-15 15:23

Firma tester el-varebiler i KøbenhavnFirma tester el-varebiler i København

Firmaet HedeDanmark er gået i gang med at undersøge, om de kan skifte 350 benzinslugende varebiler ud til fordel for el-udgaver.

storybild

Varebiler på el bliver måske mere almindeligt i København. Lige nu kører HedeDanmark, der blandt andet udfører renholdelsesopgaver for Københavns Kommune, i hvert fald rundt og afprøver nogle. (Billede: Claus Boesen/ Media Press/HedeDanmark)

El-bilerne vinder stadig frem i et stille og roligt tempo herhjemme, og det gælder altså ikke kun for private, der har en Tesla eller en mere prisvenlig el-bil holdende i garagen.

Virksomhederne vil også være med, eller det vil de i hvert fald hos HedeDanmark, der blandt andet udfører renholdelsesopgaver for Københavns Kommune.

De er gået i gang med at teste varebiler på strøm, og de kommer i de kommende måneder til at kører rundt i forskellige sjællandske kommuner og selvfølgelig også i København.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Elbilerne fungere i første omgang som en test, fordi HedeDanmark vil undersøge, om det kan svarer sig at udskifte 350 benzinslugere med el-varebiler.

- Økonomien skal selvfølgelig også være bæredygtig, og vi skal sikre os, at varevogne, der kører på el, også fungerer i hverdagen, siger divisionsdirektør Søren Bo Johansen fra HedeDanmark og fortsætter:

- Vi har som servicevirksomhed en naturlig interesse i at få afdækket fordele og ulemper ved elbiler samtidig med, at vi sikrer os, at vi fortsat kan løse vores opgaver effektivt for vores kunder.

SF og EL: Elbil-aftale trækker stikket for grøn trafik
SF og EL: Elbil-aftale trækker stikket for grøn trafik

HedeDanmark er Skandinaviens største leverandør af outdoor facility services, og de er derfor allerede meget miljøbevidste i forvejen. Derfor er det også kun naturligt, at de tænker i de mere grønne løsninger, som el-varebilerne er, fortæller Søren Bo Johansen.

- Det gælder alt fra den måde, hvorpå vi bruger vores faglighed til at løse de konkrete opgaver, men det omfatter også vores brug af biler og maskiner i øvrigt, siger han.

Ny aftale om el-biler er på plads
Ny aftale om el-biler er på plads

LÆS OGSÅ: Claus Hjort: Fuld afgift for elbiler i 2020

LÆS OGSÅ: TV: Her slår københavnsk el-bil verdensrekord

LÆS OGSÅ: Borgmester frygter gigant-regning for elbiler

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Landsholdsspiller vil ikke stoppe med...
bt.dk
Trumps angreb på Kina ryster...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx