Af - 21/10-15 15:23

Firma tester el-varebiler i KøbenhavnFirma tester el-varebiler i København

Firmaet HedeDanmark er gået i gang med at undersøge, om de kan skifte 350 benzinslugende varebiler ud til fordel for el-udgaver.

storybild

Varebiler på el bliver måske mere almindeligt i København. Lige nu kører HedeDanmark, der blandt andet udfører renholdelsesopgaver for Københavns Kommune, i hvert fald rundt og afprøver nogle. (Billede: Claus Boesen/ Media Press/HedeDanmark)

El-bilerne vinder stadig frem i et stille og roligt tempo herhjemme, og det gælder altså ikke kun for private, der har en Tesla eller en mere prisvenlig el-bil holdende i garagen.

Virksomhederne vil også være med, eller det vil de i hvert fald hos HedeDanmark, der blandt andet udfører renholdelsesopgaver for Københavns Kommune.

De er gået i gang med at teste varebiler på strøm, og de kommer i de kommende måneder til at kører rundt i forskellige sjællandske kommuner og selvfølgelig også i København.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Elbilerne fungere i første omgang som en test, fordi HedeDanmark vil undersøge, om det kan svarer sig at udskifte 350 benzinslugere med el-varebiler.

- Økonomien skal selvfølgelig også være bæredygtig, og vi skal sikre os, at varevogne, der kører på el, også fungerer i hverdagen, siger divisionsdirektør Søren Bo Johansen fra HedeDanmark og fortsætter:

- Vi har som servicevirksomhed en naturlig interesse i at få afdækket fordele og ulemper ved elbiler samtidig med, at vi sikrer os, at vi fortsat kan løse vores opgaver effektivt for vores kunder.

SF og EL: Elbil-aftale trækker stikket for grøn trafik
SF og EL: Elbil-aftale trækker stikket for grøn trafik

HedeDanmark er Skandinaviens største leverandør af outdoor facility services, og de er derfor allerede meget miljøbevidste i forvejen. Derfor er det også kun naturligt, at de tænker i de mere grønne løsninger, som el-varebilerne er, fortæller Søren Bo Johansen.

- Det gælder alt fra den måde, hvorpå vi bruger vores faglighed til at løse de konkrete opgaver, men det omfatter også vores brug af biler og maskiner i øvrigt, siger han.

Ny aftale om el-biler er på plads
Ny aftale om el-biler er på plads

LÆS OGSÅ: Claus Hjort: Fuld afgift for elbiler i 2020

LÆS OGSÅ: TV: Her slår københavnsk el-bil verdensrekord

LÆS OGSÅ: Borgmester frygter gigant-regning for elbiler

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx