Af - 18/02-14 10:44

Ledere er pæredanskeLedere er pæredanske

I Københavns Kommune er personer med ikke-vestlig baggrund underrepræsenteret på chefgangene.

storybild

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev. (Billede: Polfoto)

Ifølge Københavns Kommunes 'integrationsbarometer' er det kun 1,5 procent af lederne i kommunen, der har en ikke-vestlig baggrund.

Det er ikke godt nok, erkender Københanvs Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev overfor Politiken.

- Det er ikke tilfredsstillende, at vi ikke har mangfoldighed i ledelsesgangene også. Vi er glade for, at vi er bedre på medarbejdersiden, men cheferne er meget vigtige rollemodeller. Desuden ved vi, at det er vigtigt fr udviklingen og innovationen med mangfoldighed i alle lagene, skriver Anna Mee Allerslev til Politiken.

29-årig borgmester: Har jeg nu nok erfaring til at lede 1.800 mænd?
29-årig borgmester: Har jeg nu nok erfaring til at lede 1.800 mænd?

Integrationsbarometeret viser, hvordan det går med integrationen i København på blandt andet arbejdsmarkedet, uddannelser og i forhold til tryghed og diskrimination.

Barometeret viser, at 13,2 procent af medarbejderne i Københavns Kommune har en ikke-vestlig baggrund. I den generelle arbejdsstyrke er tallet 11,4 procent.

I overborgmester Frank Jensens forvaltning, økonomiforvaltningen, og i Anna Mee Allerslevs beskæftigelses- og integrationsforvaltning er der ikke en eneste leder med ikke-vestlig baggrund ansat.

København bruger svensk opskrift på Eurovision
København bruger svensk opskrift på Eurovision

- Vi skal jo altid ansætte den mest kvalificerede, og derfor handler det ikke om positiv særbehandling, men om ligebehandling. Vi skal arbejde med rammerne og de skjulte barrierer, så vi sikrer, at flere med anden etnisk baggrund bliver kvalificerede og søger, skriver Anna Mee Allerslev.

Kommunen har dog et talentprogram, med det mål, at få flere ledere med anden etnisk baggrund.

Denne vogn skal spule urin væk i Pisserenden
Denne vogn skal spule urin væk i Pisserenden

- Men vi er nødt til at gøre mere endnu. I min egen forvaltning har vi fokus på, hvordan man konkret og lokalt spotter talenter og fremmer deres lyst til at komme på lederuddannelse, blive projektledere og senere søge stillingerne, skriver Anna Mee Allerslev.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet: Person er ramt i låret...
bt.dk
Par blev rykket i RKI af Yousee uden...
bt.dk
FCK's nye superstjerne: Ville sgu...
bt.dk
En af verdens bedste fodboldspillere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx