Af - 08/10-15 14:38

Frivillig på herberg: Jeg vidste ikke, der var så mange hjemløseFrivillig på herberg: Jeg vidste ikke, der var så mange hjemløse

I seks år har Jonas arbejdet med hjemløse i forbindelse med sit frivillige arbejde. Han blev overrasket over, hvor mange hjemløse, der er i byen.

storybild

39-årige Jonas Persson er frivillig på en varmestue og i en madklub for hjemløse. Det giver ham indsigt i et liv, der er noget anderledes fra hans eget. (Billede: Tine Torp Thorlin)

Da 39-årige Jonas Persson for seks år siden ville finde noget frivilligt arbejde, var det tilfældigt, at han kom til at arbejde med hjemløse.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Han havde ikke nogle sociale overvejelser med i sin beslutning, men det kom der hurtigt, da han startede som frivillig i en varmestue på Nørrebro.

- Jeg kunne se formålet med det, fordi der var så mange, der havde brug for os.

Kridtmaleri, dans og  rulleskøjteløb: Flemming er frivillig til ALT!
Kridtmaleri, dans og rulleskøjteløb: Flemming er frivillig til ALT!


Ud over varmestuen er han i dag også med i en madklub på ungeherberget RG60 på Nørrebro. Han fortæller, at han var overrasket over, hvor mange unge hjemløse – og hvor mange hjemløse i det hele taget – der er i København. 


- Hvis man har været en lille smule privilegeret i sin opvækst, er det ikke noget, man har oplevet så meget andet end at man måske ser en, der sælger Hus Forbi, siger han og forklarer, at det frivillige arbejde udvider hans horisont. 


TV: Mette cykler rundt med ældre mennesker - kom med på turen her
TV: Mette cykler rundt med ældre mennesker - kom med på turen her

Jonas er i madklubben hver anden onsdag. Her vælger beboerne sig på to opgaver: indkøb, madlavning eller oprydning. Der bliver handlet ind i Netto, og der jokes over gryderne og grøntsagshakningen i køkkenet. Meningen er at give de unge en følelse af noget normalt, fortæller Jonas: 


Så sidder vi bagefter omkring bordet og griner og snakker, og beboerne fortæller røverhistorier.

Når han kommer i madklubben, kommer beboerne altid hen og hilser og spørg, hvordan det går.

- Man kan godt tænke, at der er en afstand, fordi vi kommer fra forskellige baggrunde, så det har været utrolig positivt at finde ud af, at sådan behøver det ikke være.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Sønderjyske-profil efter...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx