Af - 11/05-16 08:29

Chikane-ramte værtshuse føler sig svigtet af politiet: - De gør ingentingChikane-ramte værtshuse føler sig svigtet af politiet: - De gør ingenting

Værtshuse på Nørrebro får kastet brosten gennem vinduerne eller bliver afpresset af en gruppe unge mænd. De efterlyser mere opmærksomhed fra politiet.

storybild

Politiet rykker ikke hurtigt nok ud, mener de ramte værtshusejere. (Billede: Scanpix/Nils Meilvang/ARKIV)

En gruppe af unge mennesker hærger på Nørrebro, hvor de truer, chikanerer og afpresser en række værtshuse.

Der bliver blandt andet kastet kanonslag ind af døren og brosten gennem vinduerne, skriver Radio24syv, der også kan berette om, at bandemedlemmerne har krævet 60.000 kroner i "beskyttelsespenge" fra ejerne af Mucki Bar, Bir­gitte Fis­cher og Moham­med Ahmed.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Tilbage står ejerne og er frustrerede over, at der ikke er mere hjælp at hente hos politiet. De ringer nemlig ofte efter dem, eller også udløser de overfaldsalarmen for at få hurtig hjælp, men det går som regel det modsatte af hurtigt.

'Hvad nu hvis jeg var ble­vet over­fal­det?' spør­ger Bir­gitte Fis­cher i forlængelse af en episode, hvor der gik 20 minutter, fra hun trykkede på overfaldsalarmen og til, at politiet kom.

'Nørrebro hører under sharia': Unge lømler hærger og afpresser værtshuse
'Nørrebro hører under sharia': Unge lømler hærger og afpresser værtshuse

Moham­med Ahmed fortæller, at poli­tiet bør stå frem og sige, hvis poli­tiet ikke kan magte opga­ven.

- Det ville vi kunne for­stå, for så ved vi, at de er ærlige. Men betjen­tene bli­ver ved med at sige, at vi skal ringe, hver gang, der sker noget. Vi skal ringe og anmelde det, men de gør jo ingen­ting ved det.

- For nylig rin­gede vi til poli­tiet efter epi­so­den med en cykel, der blev kastet mod ruden. Da poli­tiet ende­lig kom, kørte de ned ad gaden, gik rundt om poli­ti­bi­len og kørte så igen, siger Moham­med Ahmed til Radio24syv.

Bil og lastbil kolliderer på motorvej uden for København
Bil og lastbil kolliderer på motorvej uden for København

På værts­hu­set Café Heim­dal ved Nør­re­bro Sta­tion oplever man også chikane, men man er dog ikke blevet afpresset.

Her er der blandt andet blevet kastet med fla­sker og sten, mens en gruppe unge også var inde på værtshuset og råbe, at ”Nør­re­bro hører under sha­ria” og der ”ikke måtte drik­kes alko­hol.” Politiet nåede aldrig at dukke op til den episode.

- Da vi rin­gede til poli­tiet, bad de bare om et sig­na­le­ment af de unge mænd. Vi for­talte, vi havde video­over­våg­ning, men de kom ikke. Vi er bange for, at det her er star­ten på et nyt pro­blem med afpres­ning af værts­hu­sene; noget, som vi har ople­vet før her på Nør­re­bro, siger bar­ten­der Heidi Dyr­ne­sli fra Café Heim­dal til Radio24syv.

73-årig forsvundet under gåtur i Vallensbæk
73-årig forsvundet under gåtur i Vallensbæk

Hos lokal­po­li­tiet på Nør­re­bro for­står poli­ti­kom­mis­sær Peter Veje godt fru­stra­tio­nen hos værts­hu­se­jerne. Han påpeger, at de unge mænd skal fanges "med fin­grene i kagedå­sen", og det har vi politiet svært ved, fordi de unge hurtigt er forduftet.

Derfor medgiver han også, at det ikke er godt nok, når poli­tiet ved episoden på Mucki Bar først duk­ker op efter 20 minut­ter, og at de aldrig kom ned til Heidi Dyr­ne­sli fra Café Heim­dal, da hun rin­gede efter hjælp.

- Det skal vi have ret­tet op på, og jeg skal tage kon­takt til vores kol­le­ger i andre dele af poli­tiet. Men vi har rig­tig mange ting at tage os af på Nør­re­bro, og vi har kun de resur­ser, vi har, siger Peter Veje.

Peter fik ondt i testiklerne og skrev et læserbrev til Frank Jensen - det hjalp!
Peter fik ondt i testiklerne og skrev et læserbrev til Frank Jensen - det hjalp!

LÆS OGSÅ: Borgere i Hovedstaden frygter terror - men de ruster sig ikke mod den

LÆS OGSÅ: To personer ramt af tog på stationer i København

LÆS OGSÅ: Solen skinner og skraldet flyder i København

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
'Mette Frederiksen, du må aflive et...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx