Af - 21/10-14 15:06; Opdateret: 21/10-14 18:06

Politiet fandt intet: Bombetrussel i København er nu afblæstPolitiet fandt intet: Bombetrussel i København er nu afblæst

Personalet er evakueret på Københavns Rådhus på grund af en bombetrussel på en chat på internettet.

Bildstrecke im Grossformat »

Politiet var rykket talstærkt frem til Københavns Rådhus, men fandt intet mistænkeligt, efter en bombetrussel var blevet indgivet tirsdag eftermiddag.

- Københavns Politi modtog i dag kl. 1330 en anmeldelse om bombetrussel på Københavns Rådhus. I den forbindelse blev der foretaget afspærring af området omkring Rådhuset, og der blev foretaget evakuering af ansatte og andre personer inde på Rådhuset. Forsvarets Bomberydere (EOD) har gennemsøgt hele Rådhuset uden at finde mistænkelige genstande eller ting, lyder det i en pressemeddelelse.

Trussel kom fra chat
Københavns Rådhus og området omkring var i flere timer spærret af, efter en bombetrussel tikkede ind via en chat.

- Der er tale om en trussel på internettet i en chat, sagde vagtchef Carsten Reenberg tidligere i dag til Ritzau.

Alle ansatte på rådhuset blev evakueret, mens politiet gennemsøgte bygningen for sprængstoffer.

Til DR Nyheder fortalte overborgmester Frank Jensen, at det var en 17-årig dreng, der kom med bombetruslen via chatten hos Børnetelefonen.

- Politiet har opsnappet en bombetrussel på en børnechat. Jeg håber naturligvis, det er drengestreger, men politiet tager det dybt alvorligt, og det skal vi selvfølgelig også gøre, lød det.

Børns Vilkår, der administrerer Børnetelefonen, vil over for metroxpress hverken be- eller afkræfte, at det er en af deres brugere, der stod bag truslen. Heller ikke politiet vil på nuværende tidspunkt udtale sig.

- Der er iværksat en efterforskning for at udfinde den person eller de personer, som har fremsat bombetruslen, lyder det i en pressemeddelelse.

Bombemænd og Rullemarie
Politiet mødte talstærkt frem foran Rådhuset, hvor adskillige omkringliggende gader samt Rådhuspladsen blev spærret af, hvilket førte til et mindre trafikkaos i Indre By.

Metroxpress' reporter på stedet kunne meddele, at der var flere bomberyddere med bombehunde til stede, mens også forsvarets bomberydderrobot Rullemarie blev hentet ind.

Fik intet at vide
Foran Rådhuspladsen fangede metroxpress' reporter en række evakuerede medarbejdere. De troede i første omgang, at der var tale om en øvelse, da de via højttaleranlægget blev bedt om at forlade bygningen omgående.

- Vi fandt så ud af, at det drejede som en bombetrussel, siger en ansat til metroxpress.

LIGE NU: Bombetrussel mod rådhuset giver trafikkaos
LIGE NU: Bombetrussel mod rådhuset giver trafikkaos

LÆS OGSÅ: Bombetrussel mod jysk butikscenter var falsk alarm

LÆS OGSÅ: Evakuering af Christiansborg afblæst

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rektor mødte ind til chokerende syn i...
bt.dk
David Copperfield for retten i USA...
bt.dk
Endelig! Legendarisk trick afsløret...
bt.dk
Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx