Af - 28/04-15 20:11

Skraldekonflikt kan føre til rotteplageSkraldekonflikt kan føre til rotteplage

Fortsætter konflikten ret meget længere, vil rottebestanden vokse sig større, vurderer ekspert.

storybild

(Billede: Polfoto & læserfoto)

I takt med strejken strejken blandt byens skraldemænd fortsætter, vokser affaldsdyngerne i de københavnske baggårde dag for dag.

Det skaber ikke kun lugt- og pladsgener for byens borgere og virksomheder, men også risiko for øgede problemer med rotter og andre skadedyr.

Strejkende skraldemænd skal genoptage arbejdet
Strejkende skraldemænd skal genoptage arbejdet

Det fortæller Claus Schulz, der er teknisk chef hos skadedyrs-bekæmpelsesfirmaet Rentokil.

- I en situation som denne, hvor madaffald ligger frit tilgængeligt på jorden i de københavnske baggårde og indkørsler, får rotterne helt optimale livsbetingelser, forklarer Claus Schultz.

- Rotten er et dyr, som formerer sig lynhurtigt, når de har det godt. Fortsætter konflikten ret meget længere, vil bestanden vokse betydeligt og vil forblive større også henover resten af året, vurderer han.

Han fremhæver desuden, at affaldsbunkerne kan betyde plage fra fluer, bananfluer og andre insekter afhængigt af temperaturen, og af hvor længe affaldet ligger endnu.

Alle skraldemænd strejker i København
Alle skraldemænd strejker i København

Sådan undgår du rotter
Hans råd til de københavnere, som gerne vil beskytte sig mod rotter, er, at man skal tænke over, hvordan man opbevarer affaldet indtil konflikten er ovre.

- Det er desværre ikke nok at pakke affald ind i selv kraftige plastiksække. Rotter kan sagtens lugte gennem plastik, og det er intet problem for en rotte at gnave sig gennem en plastikpose. Man kan med fordel sortere sit affald, således at man primært fylder madaffald i containerne og lader andet affald stå ved siden af.

Rotter i toilettet efterlader giftig tis på brættet
Rotter i toilettet efterlader giftig tis på brættet

Man skal dog være opmærksom på ikke at overfylde containerne, så låget står åbent.

- Rotterne klatrer godt og så er man i sagens natur lige vidt. Eventuelt kan man opbevare sit madaffald i plastikspande eller andre beholdere af kraftigt plast og huske at lægge et låg på. Endelig kan man forsøge om det er muligt at opbevare affaldet over jordhøjde, fortæller Claus Schultz.

Hver dag får danskere besøg af rotter i toilettet
Hver dag får danskere besøg af rotter i toilettet

LÆS OGSÅ: Rotter og mug: Klamme køkkener får bøder igen og igen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx