Af - 26/11-15 18:13

TV: Syriske musikere overraskede på HovedbanenTV: Syriske musikere overraskede på Hovedbanen

De er flygtet fra krigen og samtidig nogle af Syriens dygtigste musikere. I eftermiddag gav de en pop-up-koncert på Hovedbanegården i København.

Midt mellem lyden af oplysninger om 'togafgange ved spor 1', rullende kufferter og småsnak, opstod der i eftermiddag pludselig sød musik på Hovedbanegården, da en en pop-up-koncert med klassisk musik satte i gang.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Eventet var en del af Syrisk Kulturkaravane. Her genforenes en række af Syriens dygtigste musikere efter fem år. De er alle flygtet fra krigen og bor nu forskellige steder i Europa.

Initiativtager er musiker Morten Carlsen, der selv har rejst meget i Syrien og spillet med mange af musikerne. Han håber, at pop-up-koncerten vil rykke noget i danskerne.

TV: Se den rørende video - Klovne får flygtninge til at grine
TV: Se den rørende video - Klovne får flygtninge til at grine

- På Hovedbanen kommer gud og hvermand. Blandt andet dem, der er lidt bange for indvandrere og ser dem som problemer frem for ressourcer. Det er dem, jeg allerhelst vil fange. Folk må få øjnene op for, at vi har nogle højt uddannede mennesker, der ikke selv har valgt den vanvittige situation, de nu står i, siger han.

Flere mennesker stoppede også op og tog lige fem minutters pause. Toge, madindkøb og aftaler kunne vente. Nogle hev telefonen op og tog et par billeder, små børn stod og vuggede til musikken, mens andre bare stod stille og lyttede.

En af de fem optrædende musikere ved koncerten på Hovedbanen var 29-årige Maher Mahmoud, der faktisk er en verdensberømt musiker og har optrådt på Roskilde Festivals Orange Scenen sammen med bandet Gorillaz. Maher Mahmoud spiller oud.

Løkke suspenderer løfte om 1000 flygtninge til Danmark
Løkke suspenderer løfte om 1000 flygtninge til Danmark

Han håber, at folk får noget ud af koncerten og måske opdager en anden side af Syrien:

- Syrien er mange ting, men nogen har måske kun en forestilling om os, og det er ikke fair. Nogen tror, vi kommer til landet af eget valg - sådan er det ikke. Nu viser vi dem et andet billede af Syrien. Vi er musikere, og det her er, hvad vi kan.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Brand i lejlighed: Person var død, da...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx