Af - 06/03-15 12:03; Opdateret: 06/03-15 12:34

Her fejres kvindernes kampdag med torpedo-bh'er og bomuldstrusserHer fejres kvindernes kampdag med torpedo-bh'er og bomuldstrusser

Nationalmuseet viser ligestillingskampen fra et lidt anderledes perspektiv.

storybild

Torpedo-bh'erne, som Madonna var meget glad for en overgang, finder også vej til modeshowet på Nationalmuseet. (Billede: Polfoto)

Kvinders undertøj gør sig ikke kun godt på en catwalk og i udstillingsvinduer til at øge salget af bh'er og trusser.

De allerinderste tøjdele fortæller også en masse om kvindeidealer og -rettigheder. Derfor præsenterer Nationalmuseet søndag den 8. marts et modeshow med de seneste 100 års kvindeundertøj i anledning af kvindernes internationale kampdag.

Mød 12 stærke kvinder, der kæmper med naturkatastrofer og slaveri
Mød 12 stærke kvinder, der kæmper med naturkatastrofer og slaveri

- Det viser en spændende udvikling i kvindernes ligestilling. Undertøj viser en frigørelse fra at være spændt helt ind i korsetter og bundet op, til en retning hvor undertøjet former sig efter kroppen, og det bliver mere bevægeligt for kvinden, siger Christian Hede, formidlingschef på Nationalmuseet.

Alt fra torpedo-bh'er og hofteholdere til korsetter, særk og bomuldstrusser kommer på catwalken i Nationalmuseets forhal, hvor 50 frivillige modeller vil være med til at fortælle 100 års historie. Mon ikke der også vil være et par bryster i fri dressur for at minde os om de frigørende 70'ere.

LÆS OGSÅ: Her kan du skrive digital historie på kampdag

LÆS OGSÅ: Se hvordan din gade så ud i 'gamle dage': Halv million historiske fotografier frigives

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx