Af - 12/08-15 10:04; Opdateret: 12/08-15 10:55

Klippekort-farvel koster 700.000 skattekroner i portoKlippekort-farvel koster 700.000 skattekroner i porto

Portoen for refusion af klippekort er en dyr fornøjelse for skatteborgerne og trafikselskabet Movia.

Bildstrecke im Grossformat »

Movia anbefaler at man sender ubrugte klippekort som anbefalet brev, så forsendelsen er forsikret, hvis brevet forsvinder i posten.

Klippekortet er dødt, og trafikselskabet Movia er i øjeblikket i fuld gang med at refundere penge for borgernes ubrugte klip.

Men det er ikke kun værdien af klippekortene, trafikselskabet skal betale tilbage. Også portoen for at sende dem skal kunderne have igen. Og det løber op.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Movia anbefaler nemlig, at man sender klippekortene som anbefalet brev, hvilket giver en merudgift på 76 kroner per forsendelse. Udgifterne til porto løber derfor op i 700.000 kroner. Og da Movia er offentligt finansieret, lander regningen i sidste ende hos skatteborgerne.

Så svært er det at få klippekort refunderet
Så svært er det at få klippekort refunderet

- Jeg kan sagtens forstå, at et enkelt klip på 15 kroner sendt anbefalet kan virke lidt som overkill, men folk er heldigvis meget gode til at vurdere, om der er behov for at sende det anbefalet eller ej, siger centerchef Søren Englund fra Movia til metroxpress.

Det samlede budget for hovedstadens refusion af klippekort lyder på 10 millioner kroner. Men allerede nu ser det ud til, at pengene ikke rækker, oplyser Søren Englund.

KLUMME: R.I.P Kære klippekort R.I.P
KLUMME: R.I.P Kære klippekort R.I.P

- Vi kan ikke diskutere, om der er råd til at betale det. Kunderne har betalt for en vare, de ikke har fået, så de skal selvfølgelig have pengene retur, siger han.

For at sikre sig mod røveri har Movia valgt, at kunderne ikke fysisk kan aflevere klippekortene, selv om det kunne spare portoen. Men den løsning møder kritik på Christiansborg.

- Det er godt nok tosset, at man ikke bare kan aflevere kortene nogle centrale steder i byen i stedet for at skulle sende dem med posten. Det er super bureaukratisk og koster en masse penge, lyder kritikken fra Enhedslistens trafikordfører Henning Hyllested.

Rejsekort sparer passagerer for millioner af kroner
Rejsekort sparer passagerer for millioner af kroner

Hos Miljø- og Trafikudvalget i Region Hovedstaden bakker man op om Movias plan for at refundere klippekortene.

- Vi ville helt sikkert få en masse problemer, hvis brevene blev væk. Så alt taget i betragtning er det den bedst mulige løsning, der er fundet, siger Jens Mandrup (SF), formand for udvalget.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx