Af - 04/09-13 07:00

Indbrud har forsinket torvehaller med månederIndbrud har forsinket torvehaller med måneder

Efter mere end to måneders forsinkelse er Valby Torvehaller klar til åbning torsdag morgen.

storybild

Valby Torvehaller åbner på Tingstedet på Valby langgade som en del af indkøbscentret Spinderiet. (Billede: Polfoto/Tobias Selnæs Markussen)

Dørene skulle have været åbnet allerede i midten af juni, og salget af delikatesser, krydderier og gourmetkaffe fra 30 torvestader skulle for længst være blevet en fast bestanddel af Tingstedet.
Men åbningen af Valby Torvehaller har trukket gevaldigt ud, og først torsdag kan det indendørs delikatessemarked slå dørene op for publikum.

Forsinkelsen skyldes blandt andet et skred i tidsplanerne, men også et indbrud i torvehallerne kort før den oprindelige åbningsdato, hvor en stor del af inventaret til køkken- og toiletfaciliteter blev stjålet. Og på grund af sommerferien var der lang leveringstid på nye materialer, forklarer investor Henrik Nielsen, som er en af idémændene bag Valby Torvehaller.

LÆS OGSÅ: Torvehaller skal gøre Valby til et madmekka

- Indbruddet kostede os et par måneder. Og så har det taget lidt længere tid at gøre det perfekt, end vi havde regnet med. Nu er planen så at åbne på torsdag, siger han.

Forsinkelsen har også haft stor betydning for sammensætningen af stadeholdere, fortæller konceptudvikler i Valby Torvehaller Michael Guyliani.

- Der er en masse, der er hoppet fra undervejs, men en stor del har holdt ved og troet på projektet. Og så er der kommet nye til, så vi åbner med fulde huse, siger han og tilføjer, at mens stadeholderne nu er ved at fylde varer på hylderne, venter man kun på at få sluttet et nyt strømsystem til.

LÆS OGSÅ: Se film på Olsen-Bandens hjemmebane

Valby Torvehaller får 30 stader med blandt andet charcuteri, italiensk bageri og tapas-bar. Hvis strømmen slås til som planlagt, åbner torvehallerne for publikum torsdag morgen klokken 10.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ståle frygter Europa-nedsmeltning:...
bt.dk
Hæderskronet dansk firma har...
bt.dk
Casper endte med at være afhængig af...
bt.dk
Danske Lisbeth løsladt i Brasilien
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx