Af - 09/01-14 17:16; Opdateret: 10/01-14 09:43

Borgmester: Lad Pusher Street forblive lukketBorgmester: Lad Pusher Street forblive lukket

Christianitterne lukker fristaden i en uge for at tænke over fremtiden.

storybild

Står det til kultur- og fritidsborgmester i København Carl Christian Ebbesen (DF), så må Pusher Street gerne fortsætte med at holde lukket, efter Christianias ugelange tænkepause sidst i januar. (Billede: Polfoto)

- Hvis Pusher Street lukker ned, så vil jeg med et smil på læben sige, at det er jo godt. Det vil være glimrende, hvis man i en uge kan fjerne hashhandlen fra Christiania, og jeg så gerne, at det kunne blive ved i længere tid.

Sådan lyder reaktionen fra Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) på, at Christiania i slutningen af januar barrikaderer fristadens indgange for at få en tænkepause og snakke om fremtiden.

Christiania lukker porten for gæster i en uge
Christiania lukker porten for gæster i en uge

Den midlertidige lukning af Christiania betyder, at hverken københavnere eller turister er velkomne i fristaden mellem den 27. januar og 2. februar, hvor både hashboder, restauranter, butikker og værksteder vil være lukket. Det fortæller christianit og pressetalsmand Allan Lausten til Metroxpress.

- Efter Christiania har ladet sig lovliggøre, er der nogle problematikker, som vi har behov for at diskutere. Der er kommet mange nye myndigheder på banen, som tackler tingene på forskellige måder, og der har vi brug for at finde ud, af hvordan vi griber det an, siger han.

Ansatte på Christiania tvinges til coketest
Ansatte på Christiania tvinges til coketest

Med tusindvis af besøgende i fristaden, som har stor bevågenhed fra hele verden, har christianitterne brug for at finde arbejdsro uden selskab fra udefrakommende gæster. Og det har kulturborgmesteren fuld forståelse for.

- Jeg har dyb respekt for, at de har brug for at tænke tingene igennem. Og jeg håber, at de kommer frem til, at Christiania skal være en mere normal del af København og åbne sig mere op. Men de skal overholde loven som alle andre er i landet. De må ikke spærre området af, for der skal være plads til at folk kan komme ind, siger Carl Christian Ebbesen.

Christianitterne har imidlertid ingen planer om at bevogte indgangene, og hvis folk vil ind, så kan de komme det, siger Allan Lausten og tilføjer, at der ingen planer er om, at Pusher Street lukker permanent.

- Hashhandlen skal med stolthed kunne præsentere sig som et junkfrit hashmarked her på Christiania, siger han.

Lukningen af Christiania kan betyde, at turister i København går forgæves, når de vil besøge den berømte fristad. Men på grund af årstiden, vil det formentlig ikke være mange, der bliver ramt, lyder det fra turistorganisationen Wonderful Copenhagen.

- Vi ved, blandt andet gennem vores kontakt med turisterne i Turistinformationen, at mange turister kender Christiania, og at mange af dem også gerne vil besøge Christiania i forbindelse med deres besøg i København. Det er derfor beklageligt, hvis nogen går forgæves i den uge, hvor der er lukket. Men eftersom der er tale om uge fem, ligger lukningen uden for højsæsonen, siger Emil Spangenberg, kommunikationschef i Wonderful Copenhagen i en skriftlig kommentar til Metroxpress.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx