Af - 17/02-16 16:45

Fuld skrald på gasdrevne skraldebilerFuld skrald på gasdrevne skraldebiler

Københavnerne kan se frem til færre støjende skraldebiler og mere ren luft.

storybild

I Københavns kommune går flere og flere skraldebiler fra diesel til gas. Det er godt for miljøet men også københavnerne, der undgår støj fra skraldebilerne. (Billede: Christian Lindgren)

Københavns Kommune er gået all-in på miljøvenlige skraldebiler.

Siden 2013 er 40 procent af de københavnske skraldebiler omlagt fra diesel til naturgas og flere er på vej. Udover at være mere miljøvenlige, larmer de nye skraldebiler også mindre.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Hos Københavns Kommune er man lettere begejstret for projektet.

- Vi har tænkt kreativt som kommune, og har sagt ja til de gasdrevne skraldebiler, fordi de udleder mindre C02 og derfor er med til at give et bedre klima og luft til københavnerne, og at de så larmer mindre, det er jo endnu en god ting, siger Morten Kabell, Teknik- og Miljøborgmester (EL).

De Konservative forlanger en grønnere landbrugspakke
De Konservative forlanger en grønnere landbrugspakke

I dag kører 36 af byens i alt 91 skraldebiler på gas og inden maj forventer man, at 75 flere skraldebiler i hovedstaden, vil være gasdrevne.

- 500 københavnere dør i dag før tid på grund af partikelforurening viser forskning. Københavnerne skal have en renere luft, lyder det fra Teknik- og Miljøborgmesteren.

Mette Bock: Stop hysteri om landbrugspakke
Mette Bock: Stop hysteri om landbrugspakke

De gasdrevne skraldebiler er en del af København Kommunes målsætning om, at København skal være verdens første CO2-neutrale hovedstad inden 2025. Et ambitiøst mål erkender Teknik -og Miljøborgmesteren men også realistisk.

- Det er helt klart målsætningen, at alt skal gøres fossilfrit. Vi stopper ikke her, vi bliver ved med at kæmpe for, at københavn bliver Co2 neutralt, siger Morten Kabell.

Forskere kritiserer igen Eva Kjers regnemetoder
Forskere kritiserer igen Eva Kjers regnemetoder

Hitter på mx

AnnonceHitter på mx