Af - 31/03-16 09:18; Opdateret: 31/03-16 12:50

Kun de smukkeste elever bliver inviteret til gymnasiefesterKun de smukkeste elever bliver inviteret til gymnasiefester

Kun gymnasiernes pæneste elever får lov at komme med til eksklusive fester - de såkaldte puttemiddage.

storybild

De vilde fester foregår ikke på gymnasierne, men i privaten eller ude. Invitationerne bliver dog ofte sendt i skoletiden og har tidligere medført afbrydelse af undervisningen. (Billede: Polfoto/Arkiv)

De smukkeste elever på gymnasierne i Nordsjælland bliver inviteret med til såkaldte puttefester, hvor de ældste elever betaler alt. Men altså kun hvis pigerne eller drengene har udseendet med sig. Det fortæller Radio24Syv.

På en række af gymnasierne nord for København har der nemlig i årevis været tradition for de lukkede fester, hvor adgangsbilletten primært er skønhed og udstråling. 'Putte' er elevernes eget slangord for elever i 1G.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Også de elever, der har gjort sig særligt bemærket ved at gøre vilde ting eller drikke sig ekstra fulde i begyndelsen af skoleåret, kan få en billet til middagene. Det gælder især for drengene, der gerne vil sikre sig en billet til en puttemidag.

17-årige Kristoffer Hübertz Larsen går i 2G på Gammel Hellerup Gymnasium, og han er stor modstander af puttemiddagene, fortæller han til radiostationen:

Facebooksider udleverer gymnasieelevers sexliv
Facebooksider udleverer gymnasieelevers sexliv

Jeg synes, det er en forfærdelig dårlig måde at starte et skoleår ud på. De nye elever skal have den bedste start og føle sig velkomne, og så nytter det ikke at holde lukkede fester, hvor nogle ikke er inviterede

Ledelsen på de forskellige gymnasier tager generelt afstand fra konceptet og opfordrer eleverne til ikke at afvikle puttemiddage. Derfor foregår middagene uden om skolen, men i mange tilfælde inviteres 1G’erne i skoletiden.

Radiokanalen kender til et eksempel fra Gammel Hellerup Gymnasium, hvor 3G-drenge sidste år afbrød undervisningen i en 1G-klasse for at overlevere invitationer og Moët-champagner til de smukkeste piger.

Gymnasieelever udstiller hinandens sexliv i sladderblade
Gymnasieelever udstiller hinandens sexliv i sladderblade

Ifølge interviews med 35 tidligere og nuværende gymnasieelever og gymnasielærere, afvikles der puttemiddage på blandt andet Øregård, Ordrup, Gammel Hellerup, Espergærde, Aurehøj og Virum Gymnasium.

På de fleste af gymnasierne afvikler både pigerne og drengene fra 3G puttemiddage, og hvor drengene oftest har jakkesæt på til festerne, er der også eksempler på piger, som er mødt op i nedringede doktor-kostumer.

Eva Wegener, som går i 3G på Ordrup Gymnasium, blev selv inviteret med til puttemiddag som 1G’er, og hun følte det som en anerkendelse af sit udseende.

Grov sexvideo af folkeskole-elev delt blandt tusindvis af unge
Grov sexvideo af folkeskole-elev delt blandt tusindvis af unge

- Det er da mega fedt. Man er som 1G’er meget usikker, og der er sindssygt mange ældre, så det er en anerkendelse at blive inviteret.

Anna Bjerre, psykolog og daglig leder af organisationen GirlTalk.dk, der rådgiver unge piger, mener dog ikke, at traditionen gør noget godt for gymnasiernes sammenhold. Tværtimod:

Den skaber et A-hold og et B-hold, og den fremhæver nogle overfladiske værdier.

Unge piger bruger op til 18.000 kroner på skoletasker
Unge piger bruger op til 18.000 kroner på skoletasker

3G’erne mellem 500 kroner og 3.000 kroner per mand på middag og fest - og det er især drengene, der punger ud.

Kønsforsker og lektor ved Institut for Samfund og Globalisering ved Roskilde Universitet, Karen Sjørup, mener, at traditionen er 'ubehagelig', fordi den også handler om socialklasse:

Gymnasieelever: Vi er enormt bekymrede over besparelser
Gymnasieelever: Vi er enormt bekymrede over besparelser

- Det er ikke overraskende i den økonomiske elite, at det her foregår, hvor især drengene overgår hinanden i at være fars drenge og have adgang til penge, så de kan invitere de smukke piger ud. Men der findes jo altså også arbejderklasse-børn og børn af middelklassen i Nordsjælland, som på den måde bliver ekskluderet.

Gymnasierne Øregård, Ordrup, Gammel Hellerup og Espergærde er blevet tilbudt at udtale sig, men ingen af rektorerne har ønsket at deltage.

Rettelse: I en tidligere udgave af artiklen fremgik det, at puttemiddage primært er arrangeret for 'puttepiger' af 3G-drenge. Middagene er dog udbredt blandt begge køn i de ældste gymnasieklasser.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Zlatan er færdig i Manchester United:...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx