Af - 27/03-14 14:42

Gaveregn over København: Millioner til boliger, skoler og idrætGaveregn over København: Millioner til boliger, skoler og idræt

Studerende i hovedstaden kan se frem til flere billige ungdomsboliger. Det blev hovedresultatet af dagens overførselsforhandlinger.

storybild

Overborgmester Frank Jensen (S) er tilfreds med resultatet af dagens forhandlinger. (Billede: Polfoto (Arkiv))

485 nye ungdomsboliger, 172 millioner til idrætsfaciliteter og en massiv indsats i hovedstadens udsatte boligområder.

Frank Jensen anklages for nepotisme
Frank Jensen anklages for nepotisme

Det er overskrifterne, efter det i dag lykkedes forligspartierne i Københavns Borgerrepræsentation at ny til enighed om hvad overskuddet fra sidste års budget skal bruges til.

Overborgmester Frank Jensen (S) glæder sig over det brede samarbejde, som ud over Socialdemokraterne er indgået af Enhedslisten, SF, Dansk Folkeparti og De Radikale.

Frank Jensen bruger 200.000 kroner på hash
Frank Jensen bruger 200.000 kroner på hash

- Vi satser på almene boliger og ungdomsboliger, så det ikke kun er eliten, der har råd til at bo i København. Idræt er afgørende for livskvaliteten, og derfor investerer vi også massivt i bedre faciliteter til glæde for alle. Vi fastholder vores fokus på at løfte de københavnske skoler. Og vi får vi gjort en række anlægsprojekter færdige, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Politikerne har under forhandlingerne fordelt i alt 1029 mio. kr. Ud over de mange nye initiativer, er der blandt andet afsat et beløb på i alt 304 mio. kr. øremærket til at få afsluttet en række bygge- og anlægsprojekter i København.

Betjente ønsker ikke at vogte hampmarker
Betjente ønsker ikke at vogte hampmarker

Desuden bliver folkeskolen begunstiget med 163,3 mio. kr. til nye initiativer og færdiggørelse af anlægsarbejde på blandt andet Langelinieskolen og Sundbyøster Skole. Samtidig bliver Ålholm Skole renoveret fra kælder til kvist for 82,7 millioner kroner.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx