Af - 22/04-14 11:36; Opdateret: 22/04-14 12:06

Multikulturel markedsplads skal give Nørrebro et bedre ryMultikulturel markedsplads skal give Nørrebro et bedre ry

Et nyt multikulturelt madmarked skal lokke hr. og fru Danmark til ydre Nørrebro

storybild

(Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Pølsevognen skal stå side om side med falaffelboden og være med til at løfte et helt kvarter. Det er tankerne bag et nyt udendørs madmarket ved Nørrebro Station, der får navnet Citytorvet.

- Der kommer til at være fokus på mangfoldighed, gode råvarer og delikatesser fra nær og fjern, fortæller Salina Tizanekat, der sammen med sin mand skal stå for logistikken bag markedet, når det åbner til sommer.

Torvehallerne åbner billigt onsdagsmarked
Torvehallerne åbner billigt onsdagsmarked

I starten bliver der sat boder op på Lyngsies Plads ved den gamle stationsbygning, men til september inddrages også den nederste del af Mimersgade, der lukkes af for trafik. Her vil man kunne købe madvarer fra Nørrebros etniske smeltedigel, og håbet er, at hr. og fru Danmark vil lægge frygten for Nørrebro på hylden og lægge vejen forbi.

Ja til omstridte torvehaller i Hillerød
Ja til omstridte torvehaller i Hillerød

- Nørrebro har meget mere at byde på end al den negative omtale antyder. Det er noget helt andet at stå og tale med Hassan, der sælger mandler end at høre i nyhederne, at Hassans søn nok har stjålet en knallert, siger Salima Tizanekat, der selv er opvokset på Nørrebro.

Valby Torvehaller har drejet nøglen om
Valby Torvehaller har drejet nøglen om

Og området omkring Nørrebro Station har brug for et løft, mener Anna Mee Allerslev (R), der som integrations- og beskæftigelsesborgmester er ansvarlig for den nye markedsplads.

- Det er et forsømt område, som jeg længe har været flov over, at vi som politkere ikke har formået at løfte. Men det tror jeg dette projekt kan, for jeg kender til mange, der har efterspurgt et marked som det her, siger hun og tilføjer, at det netop er projektets store styrke, at det er startet på initiativ fra de lokale.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Retter alvorlig mistanke mod Danmarks...
bt.dk
Skisportsstjerne har scoret...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Emelie tjener godt på privat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx