Af - 03/04-14 08:06; Opdateret: 03/04-14 08:23

Indvandrerdrenge bag flere gaderøverierIndvandrerdrenge bag flere gaderøverier

Med 1.069 gaderøverier i København i 2013 fortsatte en kedelig udvikling. Det er især indvandrerdrenge, som om natten røver smartphones fra etnisk danske drenge.

storybild

(Billede: Polfoto)

Trods klare mål om det modsatte – og en storstilet indsats - lykkedes det ikke i 2013 for Københavns Politi at sætte en stopper for gaderøveres hærgen i især aften- og nattetimerne.

1.069 gange blev en sagesløs borger udsat for et gaderøveri. Det er en markant stigning sammenliget med 2011 og 2012, hvor henholdsvis 656 og 921 røverier fandt sted.

»Den typiske gerningsmand er af anden etnisk baggrund end dansk i alderen 13-18 år. Det typiske offer en jævnaldrende etnisk dansk dreng, som typisk blive frarøvet smartphones - eller kontanter,« forklarer politiinspektør Jan Bjørn, leder af Station City, Københavns Politi.

I 2013 sigtede politiet personer for i alt 395 gaderøverierne, og den negative udviklingen fik i efteråret i fjor politiet til at opruste indsatsen ved at etablere en særlig røverigruppe.

Noget tyder på, at den har succes.

»I weekenden anholdt vi eksempelvis en gruppe med fire unge mænd for et gaderøveri,« siger politiinspektøren, som oplyser, at betjente i såvel civil som uniform er massivt til stede i såkaldte hotpots som Strøget, Nørrebrogade, Istedgade og Amagerbrode, hvor mange røverier sker.

Anholdelser af seriegaderøvere – samt forebyggende advarsler til både potentielle røvere og ofre - kan være grunden til, at antallet i årets første tre måneder er halveret i forhold til de første tre måneder af 2013.

I januar, februar og marts i år skete omtrent 50 røverier månedligt mod cirka 100 månedligt i fjor.

»Vi er optimistiske, men vi venter med at juble, for udviklingen kan vende,« siger Jan Bjørn.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Tre mænd uden for livsfare efter...
bt.dk
Skoleskyderi i USA: Nu ved politiet,...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx