Af - 11/03-15 22:38

Metropassagerer slår sig sammen i ny pendlerforeningMetropassagerer slår sig sammen i ny pendlerforening

Som fast pendler på metroen oplever man rigtig, rigtig mange problemer med de føreløse tog, siger københavnsk kvinde, der nu stifter en pendlerforening for metropassagerer.

storybild

Tina Weber har pendlet med metroen siden 2007. Nu danner hun en ny pendlerforening for de hundredetusinder af metropassagerer i København. (Billede: Privatfoto/Polfoto )

Passagerer, der kommer med det forkerte tog, fordi der er fejl på skiltene, og pendlere, der ikke når af på den rigtige station, fordi dørene kun er åben i få sekunder. Den slags oplevelser er der ifølge Tina Weber er der alt for mange af, når man dagligt pendler med metroen i København. Derfor er hun nu gået sammen med andre passagerer om at stifte en ny metropendlerforening, der skal sikre, at passagernes problemer bliver hørt.

Nye metrotog kan ikke køre på de gamle skinner
Nye metrotog kan ikke køre på de gamle skinner

- Hvis man kun kører sjældent med metroen, oplever man garanteret ikke de store problemer - og når den fungerer, er metroen altså også det mest geniale - men hvis man pendler dagligt med metroen, oplever man rigtig, rigtig tit problemer, siger Tina Weber, der er tidligere byrådsmedlem i Tårnby for SF og står sammen med det konservative medlem af kommunalbestyrelsen Carsten Fuhr om at danne metropendlerforeningen.

Metroen skruer ned for støjende højttalere
Metroen skruer ned for støjende højttalere

- Metroen begyndte at køre i 2002, så det er altså ikke længere tale om børnesygdomme. Men der er stadig problemer med døre, der lukker så hurtigt, at folk hverken når ud eller ind - i går var der igen en barnevogn, der sad fast - og når der er sne eller kraftig blæst, er den også gal, siger hun og understreger, at foreningen ikke skal ses som en krigserklæring mod Metroselskabet.

Metro-højtalere gjalder løs om natten
Metro-højtalere gjalder løs om natten

- Slet ikke. Vi vil gerne i dialog, så vi kan løse problemerne sammen, og der tror jeg, at det rykker mere, hvis vi står med en forening i ryggen, siger hun.

Rejsekort sparer passagerer for millioner af kroner
Rejsekort sparer passagerer for millioner af kroner

Og kundedirektør i Metroselskabet Rebekka Nymark vil gerne høre, hvad passagererne oplever af skidt og godt i metroen.

- Alt hvad vi kan få af input fra vores 170.000 daglige passagerer, tager vi imod med kyshånd, siger hun.

Alle er ifølge Tina Weber velkomne, når der mandag er stiftende møde for den nye pendlerforening. Læs mere på pendlerforeningens Facebookside her, hvor du også kan følge med i pendlerforeningens debat.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overraskende forudsigelse: Hamilton...
bt.dk
Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx