Af - 09/12-16 14:42

Guide: Frem med nissehusen: Weekenden står i julens tegnGuide: Frem med nissehusen: Weekenden står i julens tegn

Weekenden er lige om hjørnet, men hvad skal du bruge den på? Metroxpress giver fem bud på ting, du kan lave i København.

storybild

Spis lækre churros til julemarked i Kødbyen. (Billede: PR-foto)

Med 15 dage til juleaften har julerierne for alvor sat ind i København. Der er såledse god mulighed for at finde årets julegaver, drikke et glas varm gløgg og del ud af den gode julestemning i weekenden.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Lopper og design


Rita Blå’s lopper og Designerspace indtager i weekenden den gamle Centralpostbygning med et nyt pop-up-marked. Skal julegaven være noget specielt, kan du med garanti finde det her. Køb for eksempel genbrugstasker, københavnerlamper og håndvævede tæpper. Der vil også være masser af loppefund. I juleworkshoppen kan du lave julegaver og julekort af genbrugsmaterialer og udenfor sælges biodynamiske juletræer. Indgangen er gratis, og der er åbent fra 10-18 lørdag og søndag.

Muslimer ønsker glædelig jul


På Rådhuspladsen rykker initiativet Muslimer for fred ud med gratis varm mad. Formålet er at vise respekt og tolerance over for andre trossamfunds højtider, skriver de på Facebook. Desuden ønsker de at understrege sammenholdet om julens budskab om næstekærlighed. Så tag en ven under armen og omfavn den gode stemning. Eventet finder sted lørdag fra 11-20.

Grønt julemarked


Tagfarmen ØsterGRO går i vinterhi, men først runder de sæsonen af med et julemarked i weekenden. Drivhuset er lavet om til et juleværksted for børn – og er desuden pakket med gaveideer til julen. Køb for eksempel flettede uldpuder fyldt med tørret ålegræs. Du kan også købe et økologisk juletræ, smage på julekager og spise en varm suppe ved bålet. Der er åbent lørdag og søndag fra 11-16.

Julelækkerier i Kødbyen


I de varme måneder lokker Kødbyens Mad og Marked mange københavnere til med deres lækre streetfood-boder. Selv om der er lang tid til forår, kan du denne weekend roligt svinge forbi Kødbyen, for madmarkedet inviterer nemlig til julemarked lørdag og søndag fra 11-18. Her vil lokale boder diske op med julelækkerier som flæskestegssandwich, churros, varm kakao, æbleskiver og brændte mandler. Der vil også være god mulighed for at købe gaver til at lægge under træet – for eksempel bornholmsk snaps, håndsyede hårbånd eller dansk keramik.

Hils på julemanden i Elmegade


Julen står også for døren i Elmegade, hvor gaden på Nørrebro lørdag er spærret af for gennemkørsel i anledningen af årets julemarked. Klokken 13 stiller julemanden op til sefies og modtager ønsker fra de søde børn. Gaden vil være fyldt med boder, mens juleklovne deler lækkerier ud. Pandekager, brændte mandler og gløgg er selvfølgelig på menuen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert undrer sig over...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Hareide om smertehelvede: 'Når du...
bt.dk
Princess Natascha afslører sin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx