Af - 07/01-15 20:21

LA: Cosy blev lokket i en fældeLA: Cosy blev lokket i en fælde

Liberal Alliances Lilian Parker Kaule langer i kraftige vendinger ud efter kulturborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

storybild

Homo-baren Cosy er kendt for sine morgenfester, som efter meget bøvl med kommunen nu kan fortsætte. (Billede: Cosy Bar)

Kritikken af Bevillingsnævnet og særligt kulturborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) er massiv hos Liberal Alliances Lilian Parker Kaule ovenpå den omstridte Cosy-sag, hvor homo-baren fik indskrænket sin bevilling, så man ikke måtte have åbent i morgentimerne - for blot at få den igen få måneder senere.

- Kulturborgmesteren vil have det til at se ud som om, at han tager affære, men sandheden er, at der er en uklarhed omkring, hvad han vil i forhold til bevillinger i indre by. Det er, som om at der løbes en bold, man ikke ved, hvor er, siger Lilian Parker Kaule, der selv sidder i Bevillingsnævnet, som Carl Christian Ebbesen er formand for.

Han understregede over for metroxpress, at det er blevet indskærpet for Bevillingsnævnet, at man fremover skal søge dialogen før man ændrer på restauratørers bevillinger, men også her forholder LA-politikeren sig tøvende.

- Jeg er skeptisk over for, om han kommer til at benytte sig af det, siger hun og udtrykker glæde over beslutningen om at give Cosy sin gamle bevilling tilbage.

- Jeg synes kun, at det er godt, at man trækker i land i forhold til en helt forkert behandling af Cosy Bar. Vi skal som politikere ikke sætte fælder op, og det har virket sådan i Cosy-sagen.

DF: Grinagtig kritik
Kultur- og fritidsborgmester og formand for Bevillingsnævnet Carl Christian Ebbesen (DF) er uforstående over for Liberal Alliances kritik.

- I Bevillingsnævnet har vi udstukket en klar kurs for, hvad der skal ske i Indre By. Sidste sommer ændrede vi praksis for bevillingerne ved at varsle et stop for nye 5-tilladelser i udvalgte gader for at skabe et bedre natteliv. Der er i den grad klarhed om kursen for Indre By. At blande det sammen med sagen om Cosy Bar, som har ligget i Indre By i årevis, giver ingen mening, siger Carl Christian Ebbesen og tilføjer:

- Det er grinagtigt, at Liberal Alliance tvivler på, om Bevillingsnævnet fremover vil søge dialogen. Parker Kaule er medlem af nævnet og Kultur- og Fritidsudvalget og ved derfor om nogen, at udvalget har indskærpet brug af dialog over for nævnet.

LÆS OGSÅ: Legendarisk homo-bar kan fortsætte morgenfesten

LÆS OGSÅ: Københavnske barer til kamp mod ulækkert gademiljø

LÆS OGSÅ: Cosy-bar efter undskyldning: - Fint, men hvad med de fyrede?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx