Af - 03/12-15 09:38; Opdateret: 03/12-15 10:20

Studerende tvinges ud: Kommune kalder omstridt kollegium for ulovligtStuderende tvinges ud: Kommune kalder omstridt kollegium for ulovligt

Københavns Kommune vurderer, at det er ulovligt at anvende kollegiet på Krimsvej 29 som studieboliger. 198 studerende skal nu finde et nyt sted at bo.

Bildstrecke im Grossformat »

Her er billeder fra tidligere på året, hvor metroxpress var en tur forbi kollegiet på Krimsvej.

Det er en ommer.

Sådan lyder afgørelsen fra Københavns Kommune, der har taget stilling til den omdiskuterede sag om kollegiet på Krimsvej 29 på Amager. Afgørelsen kommer efter, at metroxpress i september afslørede problemerne med kollegiet.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Den betyder desuden, at de 198 udenlandske studerende, der bor på kollegiet, er tvunget til at finde en ny bopæl inden den 1. februar 2016. I en e-mail til metroxpress skriver Københavns Kommune følgende om beslutningen.

'Vi kan oplyse, at Teknik- og Miljøforvaltningen i dag (onsdag, red.) har udstedt påbud til ejeren af hotellet om at bringe anvendelsen af ejendommen i overensstemmelse med lokalplanen og byggetilladelsen senest 1. februar 2016.'

Nyt rod på kollegium: Studerendes boligstøtte i fare
Nyt rod på kollegium: Studerendes boligstøtte i fare

Det skyldes, at bygherren, CPH Studio Hotel, angiveligt har brudt loven ved at benytte bygningen som bolig i stedet for hotel. Man har altså ikke kunnet booke et værelse på stedet som hotelgæst.

- I afgørelsen lægger vi vægt på, at hele ejendommen er udlejet via Københavns Universitet. Det betyder blandt andet, at der ikke kan komme gæster ind fra gaden, forklarer forvaltningens enhedschef, Diddi Maja Thiemann.

Forvaltningen fastslår desuden, at de studerende har levet 'under forhold, der ikke lever op til minimumsstandarderne for ungdomsboliger'.

Omstridt kollegium kulegraves: Har slet ikke tilladelse til at drive boliger
Omstridt kollegium kulegraves: Har slet ikke tilladelse til at drive boliger

De mange studerende har siden september klaget over, at deres værelser ikke stod færdige ved indflytning, og de har lidt under byggerod, støv og vandskade.

Bygherren skal efterkomme påbuddet senest den 1. februar 2016 eller klage til Natur- og Miljøklagenævnet, ellers vil politiet lovliggøre forholdene.

- Jeg har på nuværende tidspunkt ingen kommentar, andet end vi må drøfte det med kommunen. Kommunens påbud - og invitation til dialog - er i øvrigt først netop kommet ind, siger Jacob Moesgaard, der er medejer af CPH Studio Hotel. Han har allerede aftalt et møde med kommunen.

250 studerende bor i byggekaos: Vi bliver syge af at bo her
250 studerende bor i byggekaos: Vi bliver syge af at bo her

Én af de mange studerende, der nu skal flytte, er 21-årige Ola Owczarska, der har boet på Krimsvej siden september.

- Det har været en konstant kamp, hvor man bare er blevet kastet rundt mellem de ansvarlige parter . Ingen af beboerne orker at kæmpe længere. Vi har fået nok, siger den unge kvinde fra London, der læser jura på Københavns Universitet, og hun tilføjer.

- Den her sag burde have været løst for hundrede år siden. I stedet for at have haft det sjovt og fokuseret på studier, så har vi gentagende gange brugt tid på at klage. Det har været stressende, og vores rettigheder er blevet krænket, fastslår hun.

GALLERI: Se hvordan 250 studerende bor i byggekaos på Amager
GALLERI: Se hvordan 250 studerende bor i byggekaos på Amager

Flere beboere har kontaktet ejeren for at få reduceret huslejen, da Teknik- og Miljøforvaltningen vurderer, at de 'studerende bor under forhold, der ikke normalt vil kunne godkendes til bolig'.

- Jeg flytter til Tietgenskollegiet, og de fleste er på vej væk, siger Ola.

Skud i København: Ung mand ramt i benet
Skud i København: Ung mand ramt i benet

LÆS OGSÅ: Trafikulykke på rasteplads koster mand livet

LÆS OGSÅ: TV: Rørt Zoo-direktør i tårer efter dramatisk isbjørne-episode

LÆS OGSÅ: Ulykke med håndboldmål: 14-årig dreng fortsat i koma

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx