Af - 24/10-16 09:05; Opdateret: 24/10-16 09:24

Sådan får banderne kløer i byens unge: Lokker med pizza og grillaftenerSådan får banderne kløer i byens unge: Lokker med pizza og grillaftener

Bande- og rockermiljøet eskorterer mindreårige medlemmer med pizza og grillaftener som lokkemad. Det er bandernes bedste våben, lyder det fra tidligere bandemedlem.

storybild

Arkivbillede (Billede: Niels Ahlmann Olesen)

Metroxpress har de seneste dage beskrevet, hvordan unge helt ned til 7 år færdes i kriminelle grupper i København, og at kommunen oplever, at de kriminelle grupper med unge under 18 år i stigende grad 'manifesterer sig' i flere af byens bydele.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Nu forklarer tidligere bandemedlem, Nedim Yasar, hvordan de kriminelle bander får kløerne i byens udsatte børn og unge.

- Bandernes bedste våben er, at de kan give de unge mennesker et socialt liv. Når de holder grillaftener, bliver de unge interesserede, og så bliver de hvervet til banden, siger Nedim Yasar, der ikke har været en del af miljøet i fem år og i dag er konfliktcoach for unge.

Ny rapport afslører: 7-årige færdes i kriminelle miljøer
Ny rapport afslører: 7-årige færdes i kriminelle miljøer

Nedim Yasar startede også selv tidligt i bandemiljøet. Allerede som 11-12-årig fik han interesse for miljøet. Han fortæller, at de ældre bandemedlemmer behandler de yngre som små brødre.

De unge har ikke fået så meget opmærksom hjemmefra, så kommer de ind et sted, hvor der er en familiestruktur. Hvad vi andre ser som bande, ser de som familie, siger han.

Dette billede genkender kommunen, der i forbindelse med en ny rapport fra SSP København kan konstatere at ældre, kriminelle gruppering eskoterer 16-17 årige.

Se kortet: Her hærger kriminelle grupper i København
Se kortet: Her hærger kriminelle grupper i København

- Vi har konstateret, at store, kendte grupperinger har lavet hvervetkampagner ved at afholde grillarrangementer og prøve at gøre det attraktivt at blive en del af deres miljø, siger sekretariatschef hos SSP Tommy Laursen, som også konstaterer, at det foregår hovedsageligt i Nordvestkvarteret.

Han fortæller, at store, kendte grupperinger har gang i et hashmarkedet og skal bruge unge håndlangere til at hjælpe sig.

Ifølge Nemid Yasar bruger banderne lang tid på at få de unge til at føle sig som en del af miljøet. Den samme tid burde man ifølge ham bruge på at trække de unge, udsatte mennesker fra miljøet med sociale aktiviteter.

Venstre: Bander bliver ikke mere fromme af fri hash
Venstre: Bander bliver ikke mere fromme af fri hash

Kommune slår alarm: Børn ned til 12 år samles i bander
Kommune slår alarm: Børn ned til 12 år samles i bander

Kriminalforsorgen giver politiet oplysninger om bander
Kriminalforsorgen giver politiet oplysninger om bander

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx