Af - 09/10-14 17:56

- Vi skal have mere respekt for mad- Vi skal have mere respekt for mad

Torsdag indtog Sammen Mod Madspild Rådshuspladsen, hvor der blev serveret frisk mad lavet af overskudsmad.

storybild

De mange hundrede gæster kunne nyde risottokugler med ristet rugbrød blandt mange andre snacks - altsammen lavet af overskudsmad. (Billede: Jakob Østergaard Nøhr)

500.000 tons spiseligt mad - lige ned i skraldespanden.

Det er fakta på årsplan herhjemme for nationens samlede madspild.

- Det er grotesk, at folk smider så meget mad ud. Jeg arbejder i et supermarked, og det er ubehageligt at se alt det brugbare mad, vi smider ud hver dag, siger 23-årige Lene Larsen fra Nørrebro.

LÆS OGSÅ: Supermarkeder smider 150.000 ton mad ud om året

Hun er en af de mange hundrede, der torsdag eftermiddag stopper op på Rådhuspladsen, hvor arrangementet Sammen Mod Madspild har indtaget den store plads.

Fra scenen taler fødevareministeren, miljøministeren og Københavns overborgmester om de mange konsekvenser, det massive madspild har.

- Det er hverken anstændigt eller rationelt, lyder det blandt andet fra fødevareministeren, Dan Jørgensen.

LÆS OGSÅ: Spis op! Ellers bliver det lige 30 kroner, tak

Blandt gæsterne bevæger elever fra Hotel- og Restaurantskolen sig sirligt rundt med store træfade fyldt med snacks lavet af overskudsmad. Mad der er blevet redet, inden affaldscontaineren åd det.

- Vi mangler lidt respekten for råvarer, siger Lene Larsen.

Ved siden af står den jævnaldrende studieveninde Mille Rasmussen, der er vokset op med tanken om ikke at smide mad ud.

- Hvis man udnytter råvarerne optimalt, så smider man meget mindre ud. Det kan for eksempel godt være, at et æble bliver brunt, men så kan man lave juice eller æblegrød af det, siger hun.

Det enorme madspild koster hvert år danskerne 16 milliarder kroner.

LÆS OGSÅ: Hver fjerde dansker har spist supermarkedernes skrald

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx