Af - 13/03-14 09:03; Opdateret: 13/03-14 09:50

Fingrene væk fra skinken!Fingrene væk fra skinken!

SuperBrugsen på Halmtorvet er plaget af kødglade tyve, og det får supermarkedet til at alarmmærke selv det billige kød.

storybild

Skinken har været et yndet offer for tyvenes lange fingre, efter det finere kød er blevet alarmsikret. (Billede: Polfoto)

Svinets bagparti er så populært blandt tyve på Vesterbro, at indehaveren af SuperBrugsen ved Halmtorvet nu tager uvante metoder i brug for at få rapseriet af skinke til at ophøre. Det skriver DR København.

Ekstremt dyrebart maleri stjålet fra dansk kirke: Tyvene gik lige ind
Ekstremt dyrebart maleri stjålet fra dansk kirke: Tyvene gik lige ind

Tidligere havde forretningen problemer med, at de allerdyreste kødudskæringer blev stjålet, men i takt med at entrecoten og fileten er blevet mærket med mikroalarmer, har tyveriproblemet flyttet sig til skinkerne.

- Vi har et stigende problem med kødtyveri, og når vi fjerner oksefileten til 400 kroner, tager de en kulotte til 200 kroner. Og hvis vi fjerner den, går tyvene efter skinken til 90 kroner, siger brugsuddeler Otto Møller til DR København.

Hundehvalpe stjålet under mystisk brand
Hundehvalpe stjålet under mystisk brand

Han forklarer til samme medie, at det oftest er misbrugere, som holder til omkring Istedgade og Halmtorvet, der stikker af med skinken gemt under frakken.

- Mit indtryk er, at det ofte er narkomaner, der stjæler varerne for at afsætte dem i lokalområdet til enten videresalg eller - for de let fordærvelige varers vedkommende - til private, siger Otto Møller.

Restauratører raser: Kunderne snyder tjeneren
Restauratører raser: Kunderne snyder tjeneren

I foråret 2013 var Føtex og Bilka de første supermarked-kæder, som sikrede deres kød med alarmer. Det var dog primært på kødudskæringer, som er dyrere end skinken.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx