Af - 07/12-15 11:59

Joachim B: Problemet er ikke Uber, men lovenJoachim B: Problemet er ikke Uber, men loven

Den liberale ordfører lægger ikke skjul på, at Uber definitivt bør erklæres lovligt.

storybild

Folketingsmedlem for Liberal Alliance Joachim B. Olsen. (Billede: Polfoto)

Nu er tiden kommet til, at politikerne må gøre op med sig selv, om Danmark skal være et åbent land for virksomheder som eksempelvis Uber.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Sådan siger Liberal Alliances erhvervsordfører Joachim B. Olsen, efter at Københavns Politi har besluttet at gennemføre sigtelser af Uber-chaufførerne, selvom en domstol endnu ikke har taget stilling til, hvorvidt det kontroversielle kørselskonceptet er lovligt eller ej.

Gomore-direktør: Uber har aldrig været samkørsel
Gomore-direktør: Uber har aldrig været samkørsel

Historisk: Politiet sigter Uber-chauffører
Historisk: Politiet sigter Uber-chauffører

Den liberale ordfører lægger ikke skjul på, at han vil rydde al tvivl af bordet ved hurtigt at ændre loven, så Uber definitivt erklæres lovligt.

- Vi har lige nu en situation, hvor politiet opfatter et koncept som ulovligt, selvom ingen ved, om det er tilfældet eller ej. Det kan ingen være tjent med, og derfor bør vi fra politisk side gøre op med os selv, om nye løsninger så som Uber skal være velkomne i Danmark. Det mener jeg bestemt, at de skal, og derfor vil jeg opfordre regeringen til at tage fat på denne problemstilling i de kommende vækstforhandlinger, siger Joachim B. Olsen og fortsætter:

- På kort tid har tusindvis af danskere taget Uber-konceptet til sig, og taxibranchen står her altså endnu. Jeg tror på en fremtid, hvor der både er plads til en tjeneste som Uber og almindelig taxikørsel. Lige nu har vi med en branche at gøre, som er reguleret fra ende til anden, og det går i sidste ende ud over forbrugerne i form af dyrere priser og ringere service. Derfor er det kun fint, at et koncept som Uber bringer konkurrence ind i branchen.

Uber blæser til taxikrig med gratis tur til julefrokost-sprittere
Uber blæser til taxikrig med gratis tur til julefrokost-sprittere

I seng med fjenden: 17 taxichauffører kørte for Uber
I seng med fjenden: 17 taxichauffører kørte for Uber

Han peger på, at der også er behov for en liberalisering af den almindelige taxibranche, så den kan konkurrere på lige vilkår med nye koncepter som for eksempel Uber.

- Den nuværende regulering af taxibranchen er hverken i taxichaufførernes eller forbrugernes interesse, fordi den sætter urimelige begrænsninger for taxikørsel. Det vil vi gerne gøre op med samtidig med, at vi er helt åbne for nye løsninger, der er med til at skabe vækst og udvikling, mener Joachim B. Olsen.


LÆS OGSÅ: Derfor får Uber lov at køre videre i København

LÆS OGSÅ: Uber-chauffører bliver hængt ud i database

LÆS OGSÅ: Taxikrig i København: Du skal ikke vise dig på Nørrebro

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx