Af - 25/09-14 13:32

Ny udstilling: Hvorfor bliver vi så 'fucked up'?Ny udstilling: Hvorfor bliver vi så 'fucked up'?

Helle Thorning-Schmidt og kronprinsen kommer i selskab med blandt andre Hitler, Putin og Arnold Schwarzenegger i en ny udstilling på Kristian von Hornsleths galleri.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvad har kronprins Frederik, Arnold Schwarzenegger og Adolf Hitler til fælles? Noget meget væsentligt, hvis man spørger den kontroversielle, tyske kunstner Katharina Arndt. De har - som vi alle har - engang været børn. Men hvorfor er de endt, som de er, spørger hun i en ny udstilling på den danske maler Kristian von Hornsleths galleri i København.

Her udstilles en lang række børneportrætter af kendte mennesker, som Arndt har tegnet op og farvelagt i psykedeliske farver.

- Det spændende ved det her er, at sætte spørgsmålstegn ved, hvorfor vi alle bliver så ‘fucked up’ som voksne. Hvordan kan de her små englebasser udvikle sig til monstre? Det kan også være gode monstre med store personligheder, men det er fascinerende at se på, hvorfor vi bliver, som vi bliver, siger Kristian von Hornsleth, der har fået Katharina Arndt til at tage billeder af to danske prinser og statsminister Helle Thorning-Schmidt med, ligesom hans eget børneportræt udstilles.

- Prinserne er ofre for vores mediekultur. De er ikke blevet spurgt, hvad de ville være som voksne. Jeg er blevet billedkunstner, selv om min far lagde op til, at jeg skulle være ingeniør. Billederne inviterer til at kigge på sit eget barndomsbillede og tænke over, hvordan vi forvalter vores usle liv, siger Hornsleth.

Udstillingen ‘Hvorfor endte vi sådan’ åbner fredag den 26. september klokken 17 i Galleri Hornsleth & Friends, Bredgade 8 i København K, og vises weekenden over.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Solgt i hele landet: Spis ikke denne...
bt.dk
Medier: Weinstein anholdes fredag
bt.dk
Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Forsker: Disse jobs forsvinder i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx