Af - 02/10-15 09:57

Minister: Kulturpenge skal ud af KøbenhavnMinister: Kulturpenge skal ud af København

Kulturminister Bertel Haarder vil bruge flere af kulturkronerne på provinsen.

storybild

Umiddelbart kan Det Kongelige Teater se sig fri for kulturministerens udflytning af pengene. (Billede: Polfoto/Krabbe Lars)

Når der i fremtiden skal deles ud af statens kulturpenge, så vil flere af dem blive givet til provinsen, og det vil omvendt betyde, at der gives færre til Hovedstaden.

Kulturminister Bertel Haarder (V) ønsker nemlig at fordele kulturliv mere ligeligt i hele Danmark, lyder det i en pressemeddelelse fra ministeriet. Han er dog opmærksom på, at mange store institutioner trods alt ligger i København.

- Jeg kunne ikke forestille mig Det Kongelige Teater eller Nationalmuseet andre steder end i København. Men det betyder jo ikke, at fokus altid skal være på København, eller at de største bevillinger som en naturlov skal tilfalde hovedstaden, siger han.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Kulturministeren har fire områder, som han vil kigge på i forhold til at få flere kulturkroner ud i provinsen.

- For det første vil jeg i tildelingen af diverse tilskud og frie midler lægge vægt på, at de i stigende grad skal gives uden for København og Frederiksberg, siger Bertel Haarder og begrunder sin beslutning.

- De to kommuner bidrager økonomisk med væsentligt mindre pr. indbygger end landsgennemsnittet – også når man sammenligner med andre danske storbyer. Det er ikke rimeligt, at de to kommuner i kraft af de mange statslige institutioner så at sige får både i pose og sæk, siger han.

Regeringen vil flytte 3900 arbejdspladser til 38 byer
Regeringen vil flytte 3900 arbejdspladser til 38 byer

TV: Kom med indenfor i Danmarks største moské
TV: Kom med indenfor i Danmarks største moské

Derudover vil der ske en udflytning af arbejdsplader, og her er planen blandt andet at lave en analyse af, hvordan Statens Værksteder for Kunst kan rykkes til Kronborg og Jagt- og Skovbrugsmuseet kan flyttes til Gl. Estrup på Djursland.

Danmarks Radio skal heller ikke se sig fri for at forlade Hovedstaden, for Bertel Haarder ønsker, at en større del af DR’s radio- og tv-programproduktion flyttes ud af København.

DR har både produktionsindhold og administrative opgaver, som meget vel kunne håndteres andre steder end i hovedstaden, siger han.

TV: Mød Zoos nye nuttede dyreart
TV: Mød Zoos nye nuttede dyreart

LÆS OGSÅ: Lolland føler svigt: Løkke skyder skævt med jobflytning

LÆS OGSÅ: Næstved-borgmester er jublende glad over flytteplaner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter makabre drab på 3-årig og...
bt.dk
Medie: Kongelig fartdjævel ræsede...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx